HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sandıkların birleştirilmesi yönelik karar bayram sonrasında verilecek

YSK Başkanı Sadi Güven, İlçe Seçim Kurulları'ndan gelen sandıkların birleştirilmesine ilişkin taleplerin, Kurban Bayramı'ndan sonra değerlendirileceğini belirtti.

Sandıkların birleştirilmesi yönelik karar bayram sonrasında verilecek

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, İlçe Seçim Kurulları'ndan gelen sandıkların birleştirilmesine ilişkin taleplerin, Kurban Bayramı'ndan sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından taleplerin değerlendirileceğini söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, yazılı açıklamasında, bazı yazılı ve görsel medyada 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanılacak sandıkların taşınmasına, il ve ilçe seçim kurulları ile valiliklerce karar verildiği şeklinde haberlerin yer aldığını belirtti.

Anayasanın 79. maddesine göre seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma görevinin YSK'ya ait olduğunu ifade eden Güven, "Yüksek Seçim Kurulumuzca terör olayları nedeniyle İlçe Seçim Kurullarımızdan gelen; vatandaşlarımız, sandık kurullarımız ve sandığın güvenliği gerekçesiyle, hangi nedenle hangi mahallede sandığın birleştirilmesi gerektiğine ilişkin gerekçeli talepler bekletilmekte olup, Kurban Bayramından sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından değerlendirilecektir" açıklamasında bulundu. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler