HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sanık Albayın o iddiası mahkeme başkanını da şehit yakınlarını da çıldırttı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde 14 kişinin şehit olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işgal girişimi emrini verdiği iddiasıyla yargılanan Kurmay Albay Sadık Cebeci'nin gözaltı sürecinde işkence gördüğünü iddia etmesi, mahkeme başkanının ve şehit yakınlarının tepkisine yol açtı. Başsavcıvekili Fatih Karakuş da sanığın işkence iddialarına ilişkin "işkence altında ifade verdiğini söyleyerek bu davanın AİHM'den döneceğini düşünüyorsan yanılıyorsun" diyerek tepki gösterdi.

Sanık Albayın o iddiası mahkeme başkanını da şehit yakınlarını da çıldırttı

Darbe girişiminde İstanbul'daki eylemleri planladıkları iddiasıyla 6'sı general 24 sanığın yargılandığı davada olay tarihinde Esenler'de bulunan 47'nci Motorize Piyade Alay Komutanı olan Kurmay Albay Sadık Cebeci savunma yaptı.

ESKİ İFADESİNİ İŞKENCE ALTINDA VERDİĞİNİ İDDİA ETTİ

14 kişinin şehit olduğu İstanbul Büyükşehir Belediye binasının işgal edilmesi ile İstanbul Valiliği ve Ak Parti İl Başkanlığı'nın işgal girişimi emrini verdiği belirtilen Cebeci, darbe girişimi olduğunu bilmediğini, kanunsuz hiçbir emir uygulamadığını, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, daha önceki ifadelerini işkence altında verdiğini ileri sürdü.

İŞKENCE İDDİASINI DETAYLANDIRINCA MAHKEME BAŞKANI TEPKİ GÖSTERDİ

Gördüğünü iddia ettiği kötü muamelenin detaylarını anlatması ve o anki ifadelerini de bu şartlarda verdiğini söylemesi üzerine ilk tepki mahkeme başkanı Cem Karaca'dan geldi. Mahkeme başkanı Karaca sanığa, "89 şehit var. Bu kadar mağduriyet var. Kendi mağduriyetini anlatma burada. Burada sana işkence yapan polisleri yargılamıyoruz. Bunlar senin savunmana tesir edecek konular değildir. O kısımları atlayın sadece size yöneltilen iddialara cevap verin" diye uyardı. Bunun üzerine duruşmayı izleyen bazı gaziler ve izleyiciler, Mahkeme Heyeti Başkanı Karaca'nın bu sözünü alkışladı.

SAVCI: DAVANIN AİHM'DEN DÖNECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORSAN YANILIYORSUN

Başsavcıvekili Fatih Karakuş da sanığın işkence iddialarına ilişkin, "işkence altında ifade verdiğini söyleyerek bu davanın AİHM'den döneceğini düşünüyorsan yanılıyorsun" diyerek tepki gösterdi. İzleyicilerin bunu da alkışlaması üzerine araya giren sanık avukatlarından Ali Rıza Dizdar, mahkeme heyetinden alkış yapılmasına izin vermemesini istedi. Bunun üzerine duruşmayı izleyen bazı şehit yakınları, gaziler ve izleyici bölümüne oturanlar, avukata da tepki gösterdi.

İZLEYİCİLERİ AK PARTİLİ MİLLETVEKİLİ SAKİNLEŞTİRDİ

Dizdar ile tepki gösterenler arasında sözlü atışmanın sürmesi üzerine duruşma salonunda kısa süreli kargaşa yaşandı.

Mahkeme başkanı duruşmaya ara verdi. Bu sırada bazı izleyiciler Dizdar'ın bulunduğu bölüme geçmek isteyince jandarma araya girdi. Duruşmayı izleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Bu oyunlara gelmeyin, vakur durun, adaletin sağlanmasına yardımcı olun, yoksa bunların oyununa geliriz" deyip kalabalığı sakinleştirdi. Bu tartışmanın ardından savunmasını tamamlayan sanık Cebeci'nin çapraz sorgusuna geçildi. (DHA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler