HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şanlıurfa sınır güvenliği güçlendiriliyor

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suruç Mürşitpınar Sınır Kapısı ve sınır boyunda yapılan fiziki güçlendirme çalışmalarını denetledi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı görevine atanan Tuğgeneral Metin Alpcan'la birlikte Mürşitpınar Sınır Kapısına giden Vali İzzettin Küçük'e yürütülen çalışmalar hakkında Kaymakam Abdullah Çiftçi tarafından bilgi verildi.

Toplam 16 kamerayla 24 saat izlenmeye başlanan ve hasar gördüğü için yenilenen kapı ve duvarların yer aldığı sınır kapısında görev yapan asker ve polislerle de sohbet eden Vali İzzettin Küçük, sınır kapısındaki incelemeleri ardından sınır boyundaki tel örgü çalışmalarını inceledi. Büyük bir kısmı tamamlanan sınırlara tel çekilmesi çalışmalarının kısa sürede sona ereceği belirtildi.

Yürütülen sınır güvenliği fiziki güçlendirme çalışmalarını inceleyen Vali İzzettin Küçük; sınırlarla ilgili fiziki tedbirlerin alınmaya başlandığını belirtti. Fiziki tedbirlerle ilgili Suruç'ta ihalesi yapılan tel örgü çalışmasının devam ettiğini kaydeden Vali Küçük; sınır güvenlik sisteminin tüm sınırlarda yeniden kurulmaya başlandığını ve artarak devam edeceğini dile getirdi.

İncelemelerinin ardından beraberindekilerle birlikte Hudut Bölük Komutanlığını ziyaret eden Vali İzzettin Küçük; ardından bölgeye hâkim bir tepede görev yapan askeri personeli ziyaret etti.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük son olarak Suruç Kaymakamlığına geçerek Kaymakam Abdullah Çiftçi ve beraberindekilerle birlikte bir süre burada görüştü. Görüşmenin ardından Vali İzzettin Küçük Suruç'tan ayrıldı. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler