HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şanlıurfa'nın halfeti ilçesi siyah gül diyarı

ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde görülen mikroklima iklimi sayesinde bölgede yetişen siyah güller herkesin ilgisini çekiyor.

Endemik olan siyah güllerin sadece Halfeti'de yetiştiğini belirten uzmanlar, güllerin gonca iken siyah olduğunu söyledi. Dünyada sadece Halfeti'de yetişen siyah güllerin tescil edilmesi için Çukurova Üniversitesi ile birlikte tescil çalışması başlattıklarını açıklayan yetkililer, "İlçemize özellikle bahar ve sonbaharın ilk günlerinde siyah güller yetişiyor. Siyah güller, kesilip başka yere götürüldükten sonra rengini değiştiriyor. Tohum olarak başka bir bölgeye ekildiğinde de buradaki gibi siyah açmıyor. Güller sadece ilçemiz topraklarında siyah açıyor" dediler.

Halfeti'deki evinin bahçesinde siyah gül yetiştiriciliği yapan yetiştiriciler ise, siyah güllerin bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekmesi üzerine bu konuda çalışma yapılmaya başlandığını kaydettiler. İlçe merkezinde hemen herkesin siyah gül yetiştirdiğini ifade eden yetkililer, "Siyah güller dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Sadece Halfeti'de yetişmektedir. Siyah güllere olan ilgi üzerine biz de yetiştirmeye başladık. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen talepleri karşılamaya çalışıyoruz" diye konuştular.

Öte yandan, topraklarının büyük bölümü Birecik Baraj Gölü altında kalan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler