HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şanlıurfa'ya tank durduran Erdoğan heykeli dikildi

Şanlıurfa'nın Harran İlçe Belediyesi, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini unutturmamak iddiasıyla ilçenin girişine 'tank durduran Recep Tayyip Erdoğan' anıtı dikti. İlçeye giriş ve çıkış yapanların görebileceği şekilde dikilen anıtta, Cumhurbaşkanı Erdoğan, tankın namlusunun önünde sağ eliyle dur işareti yaparken görülüyor. ​Sosyal medyada da çokça paylaşılan anıtta tankı durdurmaya çalışan iki kişi ve üzerinde Türk bayrağı açan üçüncü bir kişi bulunuyor.

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, "Biz de diktiğimiz bu anıtla milletimizin yazdığı büyük destanı ölümsüzleştirmek istedik. Şehrin girişine diktiğimiz anıt, Harran'a gelip gidenlere o geceyi unutturmayacak. Ülkemize yapılan ihaneti, hainlere karşı bir ve beraber olmanın ne kadar önemli olduğunu bizlere her daim hatırlatacak" dedi.

Anıtın resmi açılışının referandumdan sonra yapılacağı öğrenildi.

"15 TEMMUZU UNUTTURMAYACAK"

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, 15 Temmuz gecesi ikinci Kurtuluş Savaşını veren Türk milletinin, yıllar boyu hafızalardan silinmeyecek bir destana imza attığını belirterek, “Biz de diktiğimiz bu anıtla milletimizin yazdığı büyük destanı ölümsüzleştirmek istedik. Şehrin girişine diktiğimiz anıt, Harran’a gelip gidenlere o geceyi unutturmayacak. Ülkemize yapılan ihaneti, hainlere karşı bir ve beraber olmanın ne kadar önemli olduğunu bizlere her daim hatırlatacak” dedi

249 vatan evladının şehit düştüğü o geceyi hiçbir koşulda unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade eden Özyavuz, “Kahraman milletimiz, 15 Temmuzda üstün cesaretiyle hainlere karşı koymuş, iradesini, geleceğini ve ülkesini ne koşulda olursa olsun teslim etmeyeceğini tüm dünyaya ilan ederek, büyük bir zafer kazanmıştır. Bu vesileyle bir kez daha aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.


En Çok Aranan Haberler