HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sarıgül, Maslak ve Ayazağa'yı geri istiyor

Büyükşehir Belediye Kanunu'na göre Şişli'den alınarak Sarıyer'e bağlanan Maslak, Ayazağa ve Huzur mahalleleri ile ilgili sınır değişikliği, Anayasa Mahkemesi'ne taşındı.

Şişli Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün, bölgeyi temsil eden belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarından oluşan bir heyetle, Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğu belirtildi.

Bölgedeki yurttaşları temsilen seçilen heyetin, sınır değişikliğini öngören yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne dava açtığı ifade edilen açıklamada, Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'ün, Ayazağa, Maslak ve Huzur Mahallelerinin 68 yıldır Şişli'ye bağlı olduğunu ve alınan bu kararın anayasa ve anayasa hükmü sayılan uluslararası sözleşmelere uygun olmadığını söylediği belirtildi. Sarıgül, "Bugün Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkımızı kullanmak üzere Anayasa Mahkemesi huzurundayız. Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karara da güven duymak istiyoruz. Bu durum bir anayasal hak arama konusudur. Alınan karar siyasi bir karar olsa bile, itirazımızın karşı siyasi hareket olarak algılanmasını, siyaset malzemesi olarak kullanılmasını istemiyoruz. Siyasi sorunlar siyaset alanında, hukuki sorunlar hukuk alanında çözülmelidir" dedi.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler