HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Savarona müze olacak

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın sabah yaptığı öneriye Maliye Bakanlığı'ndan cevap geldi. Savarona'nın müze olması planlanıyor.

Atatürk'ün yatı savarona'da fuhuş skandalının ortamı çıkmasının ardından gözler Kültür Bakanlığı’na çevrildi.

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, yaşanan skandalın ardından Maliye Bakanlığı’nın yatı kendilerine devredebileceğini söyledi.

Ayrıca Maliye Baknalığı'nı aradı. Bundan sonra Maliye Bakanlığı Savarona'nın sözleşmesinin feshi için çalışmaları başlattı.

Savarona'nın yakında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilmesi bekleniyor. Devirden sonra da Savarona müze olacak.

Antalya jandarması yedi ay önce bir kişiyi fuhuşa aracılık ettiği gerekçesiyle yakalamıştı. Bu kişinin para karşılığı yabancı uyruklu kadınları turistik tesislerde kalan kişilere pazarladığı belirlenmişti.

Gözaltına alınan kişinin bir şebekenin üyesi olduğunu ortaya çıkaran jandarma operasyonunu genişletmişti.

Antalya ve İstanbul'da yapılan baskınlarda 8'i erkek 12 kişi insan ticareti ve fuhuşa aracılık suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Bu arada jandarma aynı şebekenin Göcek koyunda bulunan Savarona yatını kiraladığını da öğrenmiş ve sahil güvenlik ekipleri eşliğinde yata çıkarak burada bulunan 11 kadını koruma altına almıştı.

Savarona'da bulunan ve işadamları olduğu belirtilen 6 kişiyle ilgili inceleme ise sürüyor.

Atatürk'ün kullandığı Savarona yatı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne devredilmişti. Armatör Kahraman Sadıkoğlu, 21 yıl önce Savarona'nın kullanım hakkını 49 yıllığına devralmıştı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler