HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Savaş uçaklarından hava harekatı

TSK Hakkari'de hava harekatı düzenledi, bir terörist öldürüldü. Bir doçka mevzisiyle cephanelik imha edildi.

Savaş uçaklarından hava harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Hakkari'de hava harekatı düzenledi. Yapılan harekat sonucu bir Doçka mevzisi ve cephanelik imha edildi, bir terörist öldürüldü.

Genelkurmay Başkanlığı, bugün 19.16 -19.36 saatleri arasında Hakkari'de Türk Hava Kuvvetlerine ait 2 adet F16 savaş uçağı ile hava harekatı düzenlendiğini, bir Doçka mevzii ve cephaneliğin imha edildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, "İlk görüntülere göre bir BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir" ifadeleri yer aldı.

İpekyolu Emniyet Müdürlüğü'ne silahlı saldırı

Van'da İpekyolu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen yada yaralanan olmadı.


Saldırı saat 20.40 sıralarında Erek Dağı Caddesi üzerinde bulunan İpekyolu Emniyet Müdürlüğü'ne yapıldı. PKK'lı teröristler bir araç içersinden İpekyolu Emniyet Müdürlüğü'ne uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polislerin karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı. Daha sonra saldırganlar araçla mahalle aralarından kaçarken, polis saldırganları takibe aldı. Saldırıda ölen yada yaralanan olmazken polis kaçan saldırganları yakalamak için bölgede operasyon başlattı.

Bingöl'de 18 bölge, 'geçici güvenlik bölgesi' ilan edildi

Bingöl Valiliği 6 ilçede toplam 18 bölgenin 20 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında, 'geçici güvenlik bölgesi' ilan edildiğini açıkladı.

Bingöl Valiliği, bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin yaptığı terör ve yıldırma eylemleri nedeniyle, merkez dahil 6 ilçede bulunan 18 bölgenin 20 Eylül - 4 Ekim 2016 tarihleri arasında, 'geçici özel güvenlik bölgesi' ilan edildiğini açıkladı. Açıklamada, "Bingöl ili sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Bingöl Valiliğimiz, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır" denildi.

Vatadaşların girişinin yasaklandığı 'geçici özel güvenlik bölgesi' ilan edilen yerler şöyle:

"İl Merkez Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Ortaçanak, Hasar Yaylası ve Hasar Tepe Bölgesinde, Adaklı İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Şeytan dağları, Şeytan Deresi, İlbey-Maltepe Vadisi (Sevkar) Bölgesinde, Genç İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Sağgöze, Büyükçağ, Yeniyazı, Dikpınar, Derman, Şekeran Bölgesinde, Karlıova İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Karacehennem Ormanları Bölgesinde, Solhan İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Yenibaşak-Doğuyeli bölgesinde, Yayladere İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan; Horivanik-Tahkim Deresi (Pohus Vadisi), Kırköy Ormanları bölgesinde, Kiğı İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Çomak Deresi, Yedisu Kiğı İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Akımlı Yaylası bölgesi."

ANKA/DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler