HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Savcı Kiraz'a yapılan saldırıda 3. kişi şüphesi

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edildiği saldırıda kullanılan silahın olaydan önce adliyeye sokulduğu ihtimali araştırılıyor. Olay gününe ait görüntüleri tarayan polis yeni ayrıntılara ulaştı.

Savcı Kiraz'a yapılan saldırıda 3. kişi şüphesi

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın İstanbul Adliye Sarayı'ndaki odasında rehin alındıktan 8 saat sonra şehit edilmesine ilişkin soruşturmada, saldırıda kullanılan silahın adliyeye nasıl sokulduğu sorusuna yanıt aranıyor.

KEŞİF YAPTILAR MI?

Al Jazeera'nın haberine göre Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı’nın soruşturma kapsamında adliyenin güvenlik kamera görüntülerinin incelemesi sürüyor.

İncelemede öncelikle saldırıyı gerçekleştiren Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol’un keşif için daha önce adliyede gelip gelmediğine bakılıyor. Çünkü terör uzmanlarına göre, ‘saldırganların altıncı kattaki bir savcının odasını kimseye sormadan bulabilmeleri zor ve mutlaka keşif için gitmiş olmalılar’. Bu değerlendirme ışığında adliye güvenlik kameralarına ait görüntüler geriye doğru saniye saniye incelenerek, saldırganların olaydan önce hangi tarihte ve nasıl adliyeye girdiği tespit edilmeye çalışılıyor.

C KAPISINDAN GİRİP D'DEN ÇIKMIŞ

Saldırı öncesine ait kamera kayıtlarını inceleyen terörle mücadele ekipleri, teröristlerden Bahtiyar Doğruyol’un olaydan önce adliyenin C kapısından vatandaş girişini kullandığı ve aranarak içeri girdiğini de belirledi. Doğruyol’un 10 dakika sonra bu kez D kapısından giriş yaptığı tespit edildi. Bahtiyar Doğruyol’un bu süre içinde adliye dışında ne yaptığı ve kimlerle temas kurduğu da araştırılıyor.

KADINLAR TUVALETİNE GİRMİŞLER

Farklı kapılardan giren iki terörist adliye içinde buluştuktan sonra adliyedeki tüm adımları da kare kare inceleniyor. Polis görüntülerde çarpıcı bir ayrıntı farketti. İki terörist savcının bulunduğu kata çıktıklarında doğrudan odaya girmek yerine odanın önünden geçip o katın sonundaki kadınlar tuvaletine gittikleri belirlendi. Kamera kayıtlarına göre, bir süre kadınlar tuvaletinde kalan saldırganlardan Bahtiyar Doğruyol elindeki şemsiyeyi de buraya bırakarak dışarı çıktı.

SİLAH ADLİYEYE ÖNCEDEN Mİ SOKULDU

Polis bu ayrıntıdan sonra olayda kullanılan silahın daha önce adliyeye sokulduğu, saldırganların kadınlar tuvaletinden silahı almış olabileceği ihtimali üzerine yoğunlaştı.

Savcılık ve terör uzmanları, ‘bu kişilerin adliye girişinde silahla yakalanma ihtimali nedeniyle saldırı planını riske atamayacağı, bu nedenle silahın bir avukat veya bir adliye personeli üzerinden de adliyeye sokulmuş olabileceği’ ihtimalini de soruşturmaya başladı. Polis, şimdi saldırıdan önce kadınlar tuvaletine giriş çıkışları gören kameraları da inceliyor. Olay günü kattaki erkekler tuvaletinin ise kilitli olduğu tespit edildi.

Soruşturma kapsamında adliyenin C kapısındaki avukat girişinde görev yapan güvenlik görevlisinin de ifadesi alındı. GBT si (Genel Bilgi Toplama Sistemi) incelendi. Görevlinin saldırganlarla veya terör örgütüyle bir bağlantısı şu ana kadar tespit edilemedi. Şafak Yayla’nın sahte avukat kimliği ile girdiği yerde görev yapan özel güvenlik görevlisinin de ifadesi alındı. Görevli ifadesinede; ‘Avukatların aranmadan girdiğini ve çipsiz kimlikleri kontrol etme yetkisinin olmadığını’ söyledi. Bu güvenlik görevlisinin de herhangi bir terör örgütü ile irtibatı bulunamadı.

Kaynak: Al Jazeera

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler