HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Savcı, Nuriye Gülmen'in tahliyesini istedi

Savcı, 264 gündür açlık grevinde olan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen'in tahliyesini istedi. Sincan Cezaevi Kampüsü'nde görülen duruşmaya aynı davadan tutuksuz yargılanan tutuksuz sanık Semih Özakça ile Esra Özakça, Acun Karadağ, Veli Saçılık katılırken Ankara Numune Hastanesi'ndeki tutuklu koğuşunda tutulan Nuriye Gülmen ise duruşma salonuna getirilmedi. Gülmen, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Darbe girişimi sonrası ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile akademisyenlik görevinden ihraç edilen ve 264 gündür 'İşimi geri istiyorum' talebiyle açlık grevi yapan Gülmen'in davasının 5. duruşması görülüyor.

Sincan Cezaevi Kampüsü'nde görülen duruşmaya aynı davadan yargılanan tutuksuz sanık Semih Özakça ile Esra Özakça, Acun Karadağ, Veli Saçılık katılırken Ankara Numune Hastanesi'ndeki tutuklu koğuşunda tutulan Nuriye Gülmen ise duruşma salonuna getirilmedi. Savcı, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan Nuriye Gülmen için adli kontrol şartıyla tahliye talep etti.

Savcı, tahliye talebi gerekçesinde Gülmen'in kaçma şüphesi ve delilleri karartma ihtimalinin olmadığını vurguladı.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler