HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Savcıyı şehit edip ölü ele geçirilen DHKP-C'li Şafak Yayla’nın ailesi İstanbul’a geldi

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden ve operasyonda ölü ele geçirilen DHKP-C üyesi 2 teröristten Şafak Yayla’nın ailesi İstanbul'a geldi.

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden ve operasyonda ölü ele geçirilen DHKP-C üyesi 2 teröristten Şafak Yayla’nın ailesi cenazeyi almak için Giresun'dan İstanbul’a geldi..

İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi’nde dün öğle saatlerinde Berkin Elvan davasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin alan DHKP-C üyesi Şafak Yayla ve Bahattin Doğruyol, yaklaşık 8 saat sonra savcıyı vurunca yapılan operasyonda ölü ele geçirildi. Ağır yaralanan savcı Mehmet Selim Kiraz da kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Güvenlik güçleri tarafından ölü ele geçirilen DHKP-C'li teröristlerden Şafak Yayla’nın, Giresun'un Çanakçı İlçesi'nde oturan ailesinin evine güvenlik güçleri gitti. Jandarma, Yayla ailesinin evine giden yoldan araçların geçişine izin vermedi. Yayla ailesinin yakınları, 3 çocuklu Aysel ve Şinasi Yayla çiftinin evine akın etti. Ancak gazeteciler ailenin yakınları tarafından eve yaklaştırılmadı.

Aysel ve Şinasi Yayla çifti bu sabah erken saatlerde, operasyonda ölü ele geçirilen oğulları Şafak Yayla'nın cenazesini almak üzere İstanbul'a gitmek istedi ancak baba Şinasi Yayla alkollü olduğu için uçağa alınmadı.

ANNE YAYLA: KATİLLER SAKLANIYOR, OĞLUMU ÖLDÜRDÜLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristlerden Şafak Yayla'nın annesi Aysel Yayla ve avukatları, Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na geldi.

Halkın Hukuk Bürosu'ndan avukatlar Günay Dağ ve Özgür Yılmaz, Adli Tıp Kurumu girişinde gazetecilere yaptıkları açıklamada, otopside bulunmak için içeri girme talebinde bulunduklarını söyledi.

Anne Yayla gazetecilerin soruları üzerine, katillerin saklandığını iddia ederek, oğlunun öldürüldüğünü savundu.

Oğlu ile en son konuştuklarında kendilerini Grup Yorum konserine davet ettiğini anlatan Yayla, bir başka soru üzerine, "Eylemlere katıldığını biliyordum" dedi.

Ailenin ve avukatların bekleyişleri sürerken, Adli Tıp Kurumu önünde slogan atan 4 kişi gözaltına alındı.

Şafak Yayla'nın babası 'Yakalanmasına sevindim' demiş

Şafak Yayla'nın babasının 12 Haziran 2013'te verdiği röportajda çarpıcı sözler söylediği ortaya çıktı. Baba, hem Şafak Yayla hem 2013'te Edirne'de yakalanan ve yurtdışında silah ve bomba eğitimi aldığı öne sürülen oğlu Bulut Yayla için konuşmuştu.

İşte 12 Haziran 2013'te İHA'da yer alan o haberde babanın ifadeleri:

ONLARA ÇOK KIZDIM AMA...

Zonguldak’ta maden ocaklarından emekli olduktan sonra memleketleri Giresun’a döndüklerini belirten baba Şinasi Yayla, şöyle konuştu: “Bizim iki oğlumuz var. Ben ikisini de 20 yaşına getirene kadar büyük mücadele verdim. Çocuklarımı topluma faydalı olmaları için üniversiteye verdim. Büyük oğlum Bulut, Uludağ Üniversitesi’ne başladı. Küçük oğlum Şafak Yayla da İstanbul Üniversitesi’ni derece ile kazandı, okusaydı belki güzel bir kariyeri olacaktı. Onlara çok kızdım ancak bir baktım iş işten çoktan geçmişti."

Baba Şinasi Yayla, çocuklarının "baba biz Halk Cephesi’ndeyiz yanlış bir şey yapmıyoruz bizim çalışmalarımız yasal. Yasal olmasak devlet bizi içeri alır" dediklerini anlattı.

ÇOCUKLARIM İRTİBATI KESTİ

Çocuklarına inandığını belirten baba Şinasi Yayla, şunları söyledi: "Bende inandım ama bir zaman sonra baktım çocuklarım son iki yıl irtibatı kesti. Bu durumdan kuşkulandım ve sonra medyada canlı bomba Şafak Yayla, bir zaman sonra baktım canlı bomba Bulut Yayla. Neyse Şafak Yayla yakalandı (2011) ve ben yakalandığına sevindim. Kimseye zarar vermeyeceğine inanıyorum ama verecekse yakalanması benim için daha hayırlı. Ben dinine imanına bağlanan bir Müslüman çocuğuyum, merhametli bir insanım çocuklarımı da böyle yetiştirdim. Ama Türkiye’de şartlar bizim istediğimiz gibi gitmedi. Olsun biz bu zorluklara rağmen doğruları güzelleri tercih ettik. Ama benim çocuklarım direnemedi.”

BABA UÇAĞA ALINMADI
Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden ve operasyonda ölü ele geçirilen DHKP-C üyesi 2 teröristten Şafak Yayla’nın babası Şinasi Yayla, cenazeyi almak için Giresun'dan İstanbul’a gitmek için yola çıktı. Ancak Şinasi Yayla, alkollü olduğu için İstanbul'a gidemedi.

YUNANİSTAN'DAN GELDİ

Oğlunun Yunanistan’a kaçtığını ve burada eğitim aldığını bilmediğini ifade eden baba Yayla, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha sonra Milli İstihbarat, Yunanistan’da olduğunu söyledi. Bulut’un yakalandığını ve Türkiye’ye getirildiğini haber verdiler. Ben, eşimle birlikte oğlumun yanına gittik.

TERÖRİSTLERİN YOLU CEZAEVİNDE KESİŞMİŞ

Savcıyı öldüren teröristler Şafak Yayla (1991) ile Bahtiyar Doğruyol (1987)Tekirdağ F. Tipicezaevi’nden arkadaş çıktı. Yayla iki yıl önce canlı bomba olduğu iddiasıyla tutuklandı, 3 ay önce çıktı. Bahtiyar Doğruyol ise bir yıl önce cezaevinden tahliye oldu.

İçerideki eylemci canlı bomba Şafak Yayla...

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim alan Şafak Yayla, 2011 akademik yılı açılışı sırasında İstanbul Üniversitesi’nde törene katılan dönemin başbakanı Recep Tayip Erdoğan’ı protesto ettiği için gözaltına alınmıştı.

11 Ekim 2011 tarihinde gözaltına alındıktan sonra 14 Ekim 2014 tarihinde serbest bırakılan Yayla serbest bırakıldıktan sonra Dicle Haber Ajansı’na (DİHA) röportaj vermişti. Yayla, gözaltında polis şiddetiyle karşılaştıklarını, işkenceye maruz kaldıklarını ve 15 kişilik bir polis grubu tarafından darp edildiklerini söylemişti.

2’nci terörist Bahtiyar Doğruyol

Bahtiyar Doğruyol 1987 doğumlu. 2012 yılında illegal yollardan yurtdışına çıkmaya çalışırken Edirne’de yakalandı. Yunanistan’daki Lavrion Kampı’na gitmeye çalışan Doğruyol tutuklanarak cezaevine konuldu, bir yıl önce cezaevinden tahliye edildi.

Bana ‘Berkin’ deyin!

İddialara göre, eylemcilerden biri polisle konuşurken, kendisine ‘Berkin’ denilmesini istedi. Polis de ‘Tamam Berkin’ diye hitap etti.

(Ajanslar)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler