HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Savunma için öğrendiler şampiyon oldular

- Mersin'de yaşayan ve kendilerini savunmak için tekvandoya başlayan 13 yaşındaki ikiz kardeşler Özge ve Öykü Özbey, 19. Balkan Tekvando Şampiyonası'nda yıldızlar kategorisinde şampiyonluğa ulaştı - Özge: "O dönemde Özgecan Aslan öldürülmüştü. O yüzden biz de kendimizi koruyalım, savunalım diye bu spora başladık" - Öykü: "Birbirimizle yarış halinde başarıyı yakalıyoruz"

MERSİN (AA) - MUSTAFA GÜNGÖR - Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından kendilerini savunmak için tekvandoya başlayan 13 yaşındaki ikiz kız kardeşler Özge ve Öykü Özbey, 19. Balkan Şampiyonası'nda birincilik elde etti.

Mersin'de yaşayan Özge ve Öykü Özbey kardeşler, ortaokula gittikleri dönemde tekvandoyu tanıtan broşürleri görüp ailelerine bu sporu yapmak istediklerini iletti. İlk başta aile ikizlerin tekvandoya başlamasına sıcak bakmadı.

Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te evine gitmek için bindiği minibüste 19 yaşındaki Özgecan Aslan'ın öldürülmesinden sonra ailenin de onayı ve desteği ile Özge ve Öykü kardeşler, kendilerini savunmayı öğrenmek için tekvandoya başladı.

İl ve Türkiye genelinde çeşitli dereceler elde eden ikizler, en son Balkan Tekvando Birliği ve Türkiye Tekvando Federasyonu iş birliğiyle Edirne'de 10-12 Kasım'da düzenlenen 19. Balkan Tekvando Şampiyonası'nda yıldızlar kategorisinde birincilik kürsüsüne çıktı. Öykü 37 kiloda, Özge de 47 kiloda şampiyon oldu.

- Özge: "Kendimizi koruyalım, savunalım diye başladık"

Kardeşlerden Özge Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekvandoya başladıktan sonra bu sporu çok sevdiğini ve başarılı olmak için çalıştığını söyledi.

Aile onayı ile bu spora başladıklarını anlatan Özge, "O dönemde Özgecan Aslan öldürülmüştü. O yüzden biz de kendimizi koruyalım, savunalım diye bu spora başladık. Haftada 6 gün antrenman yapıyoruz. Günde 2 saat çok sıkı çalışıyoruz. Çalışarak başarıyı elde ettik." diye konuştu.

Avrupa'nın değişik ülkelerinden dereceleri bulunan sporcularla mücadele etmenin zor olduğunu vurgulayan Özge, sonucunda şampiyon olmayı başardıklarını ifade etti.

- Öykü: "Birbirimizle yarış halinde başarıyı yakalıyoruz"

Öykü Özbey de kendilerini savunma amaçlı başladıkları tekvandoda büyük bir başarı yakaladıklarını dile getirdi.

Başarıyı elde etmek için çok sıkı çalıştıklarını vurgulayan Öykü, "Kardeşimle çalışıyoruz. Maçlarda rakip olmuyoruz ancak antrenmanda birbirimizle mücadele ediyoruz. Birimiz şampiyon olunca diğeri de aynı başarıyı yakalamak istiyor. Birbirimizle yarış halinde başarıyı yakalıyoruz." şeklinde konuştu.

- Aldemir: "Hedef Avrupa ve dünya şampiyonalarında derece"

Antrenör Ercan Aldemir, ikizlerin Türkiye genelinde de başarılarının olduğunu söyledi.

Özge ve Öykü'nün milli sporcularla antrenman yaparak başarıyı yakaladıklarını aktaran Aldemir, "Buradaki birçok sporcumuz milli takımlarda mücadele ediyor. Üst düzey çalıştıkları için başarı da geliyor. Burada kendilerine partner, idol olacak sporcular var. Derece almış sporcu sayısının salon içerisinde çok olmasından kaynaklı bir başarı var. Onlardan görüp aynı başarıyı yakalamak istiyorlar. Bizim hedefimiz önümüzdeki yıl Avrupa ve dünya şampiyonlarında dereceler elde etmek. Esas hedefimiz de 2020 Olimpiyatları'na gidecek sporcu çıkarmak." ifadelerini kullandı.

(AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler