HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sayısal Loto sonuçları 15 Temmuz: Sayısal'da şeytanın bacağı kırılabildi mi?

Sayısal Loto sonuçları MPİ çekilişinin ardından resmen duyuruldu. 15 Temmuz anmalarına denk gelen Sayısal Loto sonuçları sonrasında 6 bilen kişi sayısı kaç oldu, büyük ikramiye tutarı ve şanslı bilet numaraları belli oldu. Sonuçlar, noter huzurunda kamuoyuna duyuruluyor ve hemen ardından bayilere bildiriliyor. İşte 15 Temmuz 2017 Sayısal Loto sonuçları...

Sayısal Loto sonuçları 15 Temmuz: Sayısal'da şeytanın bacağı kırılabildi mi?

Bu haftanın Sayısal Loto sonuçları canlı yayında açıklandı. Küçükten büyüğe rakamların öncelikle MPİ tarafından duyurulduğu Sayısal Loto sonuçları, herhangi bir dedikoduya mahal vermemek için canlı yayında açıklanıyor. MPİ, ilk başta küçükten büyüğe şanslı bilet rakamlarını duyuruyor, ardından noter ve komite çalışmasıyla büyük ikramiyeyi kazanan il ve ilçeler duyuruluyor. Bununla birlikte 6 bilen kişi sayısı ve 5 bilen kişi sayısı da saat 21.45'te MPİ tarafından duyuldu.

Oyunla ilgili ilginç bir detay; uzun zamandır Sayısal Loto sonuçları birkaç haftalık devir ettikten sonra bir veya iki hafta geçmesinin ardından ikramiyeyi 6 kişiye dağıtmayı başarıyor.Yani 2 hafta devir, 1 veya 2 hafta şanslı kişilerin bulunması gözlerden kaçmıyor. Bu ilginç detayı, mpi.gov.tr'den haftalara bakarak gözlemleyebilirsiniz.

SAYISAL LOTO SONUÇLARI 2017

Loto'nun sonuçları ilkı başta bilet rakamları ile belli oldu. Bu haftanın şanslı rakamları ise şu şekilde; 42 - 6 - 41 - 11 - 7 - 22. Bu numaraları küçükten büyüğe sıralamak gerekirse; 6 - 7 - 11 - 22 - 41 - 42. Bu haftanın Sayısal Loto sonuçları bu şekilde yansıdı. Oyunun sıralı tam listesi ise şu şekilde;

6 bilen kişi sayısı çıkmadığı için 1. devrini gerçekleştiren Sayısal Loto'da, 1.631.061,02 TL haftaya devretti. 5 bilen kişi sayısı geçen haftaya nazaran hemen hemen aynı; 128 bilen kişi, 5 bin TL kazandı. 4 bilen kişi sayısı 7.755, kişi başına düşen ikramiye tutarı 66,40 TL. 3 bilen kişi sayısı 144, kişi başına düşen ikramiye tutarı 10,10 TL olarak duyuruldu.

SAYISAL LOTO SONUÇLARI TAHMİN EDİLEBİLİR Mİ?

1, 2, 3, 4, 5, 6 nın çıkma ihtimali 44, 45, 46, 47, 48, 49 veya 12, 18, 23, 37,

38, 46 çıkma ihtimaline eşittir. Ama yine de ard arda sıralı 2 rakamdan fazla oynanamak mantıklı oluyor . Yani 47, 48 oynadıktan sonra 49 oynamayınız. İstatistiklere göre Ard arda 3'lü az çıkmıştır. 475 hafta itibarıyla sadece 26 haftada ard arda 3 rakam dizili (1, 14, 15, 16, 29, 47 gibi) 6lılar çıkmıştır. Bu da; (449/475= 0.945) şu ana kadar çekilen çekilişlerin yaklaşık %95'inde ard arda 3lü rakam dizisinin çıkmadığı manasına gelmektedir. Hele 1, 2, 3, 4, 18, 39 gibi ard arda 4 sıralı rakam ve daha fazlasının çıkma ihtimali çok düşük. 475 hafta sonunda sadece 5 haftada ard arda 4 rakam çıkmıştır. Bu da; (470/475=0.989) %98.9 oranında 4lü dizi çıkmadığı anlamına gelmektedir. Ama hiç bir zaman unutmamak gerekiyor Sayısal loto tamamen şansa dayalı bir oyundur .

Sayısal Loto, tüm dünyada sevilen ve çokça tercih edilen bir şans oyunudur. Sayısal Loto 6/49, ülkemizde 16 Kasım 1996 tarihinden itibaren oynatılmaya başlanmıştır. Ülkemizde Milli Piyango teşkilatı tarafından düzenlenir ve yetkilendirilmiş kişisel bayiler tarafından satışı gerçekleştirilir. Sayısal oyunlar kategorisindeki en çok tutulan oyun Sayısal Loto'dur. Katılımcılarının sayısı yüksektir ve her işlek caddede bir Sayısal bayisi bulmak mümkündür. Sayısal oyunların tümü, sadece yetkili bayiler aracılığıyla oynanabilirler. İnternet ortamında oynatılmaları yasaktır.

SAYISAL LOTO NASIL OYNANIR?

Sayısal Loto sonuçları açıklandığına göre, oyunun detaylarına bakmak gerekiyor. İdare tarafından düzenlenen, katılımcıların 1-49 sayı kümesi içinden çekilişle belirlenecek olan 6, 5, 4, ve 3 sayının doğru tahmin edilmesine dayanan ve kısaca " oyun " olarak da ifade edilen şans oyunudur.

Çekiliş özel çekiliş küresi kullanılmak suretiyle oyun planına göre dağıtılacak ikramiyeleri kazanacak numaraların belirlenmesidir. Çekilişler İdarece belirlenecek gün ve saatte gerçekleştirilir.

İkramiyelerin ödenmesinde yetkileri dahilinde olması koşuluyla bayiler ve İdarece belirlenen Şubeler yükümlüdür.

Sayısal Loto sonuçları sonrasında ikramiyelerin, bayiler ve Şubelerce ödenme süreleri idarece belirlenir. İkramiyeler, çekiliş tarihinden itibaren 1 yıl geçtikten sonra zaman aşımına uğrar.

Sistem tarafından kabul edilmeyen sahte, tahrif edilmiş, yırtılmış, zaman aşımına uğramış, iptal edilmiş biletlere ikramiye ödenmez. Bir bilete ikramiye ödenebilmesi için en az çekilen sayılar, barkot, bilet güvenlik numarası ve arka yüzündeki bilet seri numarasının açık şekilde okunması gerekir.

Sayısal loto oyununda bir kaç hafta üst üste altı numarayı doğru tahmin eden çıkmaması üzerine ertesi haftalara devir sayısının artması, hasılatın çok yüksek olması üzerine sayısal loto oyun planında yapılan değişiklikle, "Bir haftaya ait oyunda altı bilen çıkmaması halinde bu gruba ayrılan ikramiye, ertesi hafta altı numarayı doğru tahmin edenlere dağıtılmak üzere devredilir. Bu şekilde yapılacak devir üç haftadan fazla olamaz. Dördüncü haftada altı numarayı doğru tahmin eden çıkmazsa, bu gruba ayrılan tutar, önceki haftalardan devredilmiş tutarlar ile birlikte beş numarayı (olmaması halinde dört numarayı) bilenler arasında dağıtılır." olarak belirlenmiştir.

Sayısal Loto oyunu çekilişlerinde ikramiye kazanan talihlilerin ikramiyeleri,

(3) ve (4) bilenlere, ikramiyeleri Loto bayilerinden,
(5) bilenlere, ikramiyeleri Loto bayileri veya MPİ Şubelerinden,
(6) bilenlere ise, ikramiyeleri MPİ Genel Müdürlüğümüz tarafından ödenecektir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler