HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sayısal Loto sonuçları 5 Ağustos: 3 milyona koşuyor!

Sayısal Loto sonuçları saat 21.15'te şanslı numaraları ile belli oluyor. Geçtiğimiz hafta 1 kişiye gülen Sayısal Loto sonuçları, 2 milyon TL'ye yakın bir ikramiye vermişti. Bu hafta da bilen çıkması durumunda aşağı yukarı 3 milyon TL'lik bir ikramiye alması söz konusu. 6 bilenlerin yanısıra 5 bilen kişiler de bu haftaki Sayısal Loto sonuçları doğrultusunda 5 bin TL'lik ikramiye alacaklar. Haberimizden Sayısal Loto sonuçları açıklandıktan sonra bilet sorgulama işleminizi yapabilir, büyük ikramiye

Sayısal Loto sonuçları 5 Ağustos: 3 milyona koşuyor!

Sayısal Loto sonuçları, Milli Piyango İdaresi'nin noter huzurundaki çekilişinin ardından bu akşam saat 21.15'te şanslı kupon numaraları ile birlikte kamuoyuna duyurulacak. Heme aşağıdaki 'Sayısal Loto sorgulama' bağlantısına tıklayarak şanslı numaralarınızı öğrenebilirsiniz. Görünüşe bakılırsa geçen hafta Kocaeli'ne 1 milyon TL'den fazla bir ikramiye verilmişti, bu hafta da 6 bilen çıkması durumunda, Sayısal Loto sonuçları 3 milyon TL'ye yakın bir ikramiye verecek.

Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranı: Kupon numaranızı sorgulayın!

Geçtiğimiz ayın 29'unda gerçekleşen çekiliş sonucunda 6 bilenin 1.639,351 bin TL'lik ikramiyesinin yanısıra 5 bilenlere 4 bin 827 TL dağıtıldı. 5 bilen olmanız durumunda ise aşağı yukarı 6-7 bin TL'lik bir ikramiye alabilirsiniz.
Sayısal Loto sonuçları, ilk olarak 21.15'te şanslı kupon numaraları ile birlikte, ardından 21.45'te ise ikramiye dağılımlarıyla belli oluyor. 21.45'te kim kaç rakam bildi, kaç bin TL'lik ikramiye kazandı, hangi ile çıktı gibi detaylar da su üzerine çıkıyor.

SAYISAL LOTO SONUÇLARI TAHMİN EDİLEBİLİR Mİ?

Sayısal Loto tamamen şansa dayalı bir oyundur. 49 sayının içinden 6 sayıyı doğru tahmin edebilme ihtimali yaklaşık 14 milyonda birdir.

1,2,3,4,5,6 sayılarının çıkma ihtimali ile 49,48,47,46,45,45 sayılarının çıkma ihtimali eşittir.

Şimdiye kadar çekilen numaraların istatistiki verilerinden faydalanarak şansınızı artırmanız mümkündür.

Örneğin birbirini takip eden üç sayıyı bir kolonda oynamayınız. Ard arda üçlü az çıkmıştır.

Şimdiye kadarki bütün çekilişlerde sadece 26 haftada ard arda 3 rakam dizili çıkmıştır ki bu da oldukça düşük bir orandır.

Şansınızı artırmanın bir diğer yöntemi ise çekilişlerde en fazla çıkan sayılardan bir kolon oluşturmaktır.

Sayısal Loto’da en fazla çıkan 5 sayı : 21 – 18 – 36 – 38 – 40

Sayısal Loto’da en az çıkan 5 sayı : 43 – 33 – 4 – 45 - 37

SAYISAL LOTO NASIL OYNANIR? OYUNUN ÖZELLİKLERİ

İdare tarafından düzenlenen, katılımcıların 1-49 sayı kümesi içindençekilişle belirlenecek olan 6, 5, 4, ve 3 sayının doğru tahmin edilmesine dayanan ve kısaca " oyun " olarak da ifade edilen şans oyunudur.

Çekiliş özel çekiliş küresi kullanılmak suretiyle oyun planına göre dağıtılacak ikramiyeleri kazanacak numaraların belirlenmesidir. Çekilişler İdarece belirlenecek gün ve saatte gerçekleştirilir.

İkramiyelerin ödenmesinde yetkileri dahilinde olması koşuluyla bayiler ve İdarece belirlenen Şubeler yükümlüdür.

İkramiyelerin, bayiler ve Şubelerce ödenme süreleri idarece belirlenir. İkramiyeler, çekiliş tarihinden itibaren 1 yıl geçtikten sonra zaman aşımına uğrar.

Sistem tarafından kabul edilmeyen sahte, tahrif edilmiş, yırtılmış, zaman aşımına uğramış, iptal edilmiş biletlere ikramiye ödenmez. Bir bilete ikramiye ödenebilmesi için en az çekilen sayılar, barkot, bilet güvenlik numarası ve arka yüzündeki bilet seri numarasının açık şekilde okunması gerekir.

Sayısal loto oyununda bir kaç hafta üst üste altı numarayı doğru tahmin eden çıkmaması üzerine ertesi haftalara devir sayısının artması, hasılatın çok yüksek olması üzerine sayısal loto oyun planında yapılan değişiklikle, "Bir haftaya ait oyunda altı bilen çıkmaması halinde bu gruba ayrılan ikramiye, ertesi hafta altı numarayı doğru tahmin edenlere dağıtılmak üzere devredilir. Bu şekilde yapılacak devir üç haftadan fazla olamaz. Dördüncü haftada altı numarayı doğru tahmin eden çıkmazsa, bu gruba ayrılan tutar, önceki haftalardan devredilmiş tutarlar ile birlikte beş numarayı (olmaması halinde dört numarayı) bilenler arasında dağıtılır." olarak belirlenmiştir.

Sayısal Loto oyunu çekilişlerinde ikramiye kazanan talihlilerin ikramiyeleri,

(3) ve (4) bilenlere, ikramiyeleri Loto bayilerinden,
(5) bilenlere, ikramiyeleri Loto bayileri veya MPİ Şubelerinden,

(6) bilenlere ise, ikramiyeleri MPİ Genel Müdürlüğümüz tarafından ödenecektir

SAYISAL LOTO'DA DEVİR KURALI

17 Ocak 2017 tarihinde Milli Piyango İdaresi, bir duyuru yayınlayarak Sayısal Loto başta olmak üzere sayısal oyunlarda devir sayısı ile ilgili bir açıklama yapmıştır. Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen Sayısal Loto, Şans Topu, On Numara ve Süper Loto içerinde sadece Süper Loto'da devir sınırsızdır. Sayısal Loto ve diğer şans oyunlarında ise devir sayısı 3 ile sınırlandırılmıştır. Bu konuda idare tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Sayısal oyunların oyun planları gereği; Sayısal Loto, Şans Topu ve On numara oyunlarında 4.kez büyük ikramiyeyi bilen olmaması halinde büyük ikramiye tutarı bir

alt grupta ikramiye bilenlere dağıtılır. Süper Loto oyununda ise devir sınırlaması olmadığı için, altı rakamı doğru tahmin eden çıkana kadar devir devam etmektedir.

Bu nedenle Sayısal Loto oyununun 14/01/2017 tarihli 1053. hafta çekilişi sonucunda; 4.kez 6 bilen olmadığı için büyük ikramiye 5 bilenler arasında dağıtılmıştır.

Aynı şekilde daha önce de Şans Topu oyununun 01/08/2012 tarihli 581. hafta çekilişinde ve Sayısal Loto oyununun 26/03/2016 tarihli 1011. hafta çekilişinde 4. kez büyük ikramiyeyi bilen olmadığı için büyük ikramiye 5 bilenler arasında dağıtılmıştır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler