HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SBS adaylarına önemli tavsiyeler

2012 SBS sınavı 09 Haziran 2012 tarihinde yapılıyor.

SBS adaylarına önemli tavsiyeler
Sınavda başarılı olmanın yolu ise sınava planlı ve düzenli hazırlanmak, her şeyin bu sınavın sonucuna bağlı olmadığı bilinci içinde olmak ve zamanı verimli kullanmaktan geçiyor.
**Test Çözme Tekniğini Geliştirmek Sınavda Başarıyı Getiriyor!**
Aka Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Rıza Yıldız; “SBS sınavları teste dayalı değerlendirmeler olduğundan, sınav öncesi çalışmalarda test çözerek çalışmalar yapmak doğal olarak sınav öncesinde öğrenciye biraz daha hız kazandırabilir. Ayrıca bu tür çalışmalar zaman yönetimini ayarlamada öğrencinin deneyim sahibi olmasını da sağlayacaktır.” dedi
Aka Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Rıza Yıldız, “Mart ve Nisan aylarının öğrencilerle belli aralıklarla yapılan deneme sınavlarında yaptıkları yanlışlara ait konu tekrarlarına ağırlık verilmesi onların eksiklerini tamamlamaları yönünde katkı sağlayacaktır.” diye sözlerine devam etti.
**Sınav Hazırlığında Ailelerle Çocukların İletişim Nasıl Olmalı?**
Uzmanlar aileleri çocuklarıyla olan iletişimlerini günübirlik planlamamalarını, çocuklara yönelik davranışların ve onlarla olan iletişimin belli bir çizgide olması ve süreklilik arz etmesi gerektiğini söylüyor. SBS sınav hazırlığında ailelerin çocuklarına karşı her zamankinden farklı tutum ve davranış içinde olmamaları tavsiye ediliyor. Aka Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Rıza Yıldız; sınav öncesi heyecanın normal olduğunu, hatta ailelerin biraz heyecanın beraberinde başarıyı da getirebileceği yönünde çocuklarını korkularından uzaklaştırma taktiklerini kullanabileceklerini söyledi.
**Nasıl Bir Lise?**
Uzmanlar eğitim sistemini köklü bir şekilde oturtmuş, teknik donanımını güçlendirmiş, başta eğitimcilerinin eğitimi için kaynak ayırabilen bir lisede okumanın kesinlikle öğrenciye bir takım artılar katacağını söylüyorlar.
Türkiye’nin en başarlı kolejlerinden Aka Koleji Uluslararası bir eğitim modeli olan IB (ınternational Baccalaureate) Uluslararası Bakalorya Programlarını uyguluyor. Aka Koleji ve bu eğitim programlarını uygulayan benzer okul Öğretmenleri, bu modelle öğrencilere zamanı en iyi şekilde kullanmayı, en uygun yöntemlerle ders çalışmayı öğretiyor. Ayrıca IB Modelinin öğrencileri akademik dürüstlük konusunda bilinçlendirmesi, öğrencilere bağımsız ve eleştirel düşünce becerisi kazandırması, IB programlarının diğer artılarıdır.SBS’de akademik başarısını kanıtlamış bir öğrencinin, IB programlarıyla bireysel gelişimini tamamlaması,toplumlara ve çevreye karşı sorumluluk duygusu ve bilincini geliştirmesi öğrencinin en büyük kazanımı olacaktır.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler