HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SBS heyecanı başlıyor

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin gireceği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) için geri sayım başladı.

Öğrenciler sınava girecekleri okulların kapısında heyecanla başlama zilinin çalmasını bekliyor.

Saat 10.00'da başlayacak olan SBS için öğrenciler sınava gireceği okulların kapısında heyecanla bekliyor. Bahçelievler Siyavuşpaşa İlköğretim Okulu'nda sınava girecek öğrenciler de sınav için çok hazırlandıklarını belirtti.

Öğrencilerden Rabia Özdemir, test çözerek çalıştığını söyledi. Özdemir, “Test çözerek çalıştım. Öğretmenimi dinledim ve tekrar yaptım. Bugün ki sınavın iyi geçmesini istiyorum.” dedi.

Oğuzhan Odabaşı da, “Sınava günde 3-4 saat çalışarak test çözerek çalıştım. Biraz heyecanlıyım.” ifadelerini kullandı.

Oğuzhan Eril ise, “Her gün test çözdüm. Anadolu lisesini istiyorum. Anadolu lisesine yetecek kadar puanım olur.” seklinde konuştu.

Rıdvan Yıldırım da, “Her gün çok çalıştım. Sınavda başarılı olmak istiyorum. Türkçede uzun paragraflarlar için çok kitap okudum. Çalışırken zorlandım. Matematik ve İngilizcede zorlandım. Hedefimde iyi bir lise var.” şeklinde duygularını dile getirdi.

VELİLER DE HEYECANLI

Sınava girecek çocuklarını okul kapısında bekleyen veliler de çocukları kadar heyecanlı olduklarını söyledi. Veliler, “Çocuğumuzun başarılı olacağına inanıyoruz. Anne babası olarak destek veriyoruz. Biz onlardan daha heyecanlıyız. İnşallah dilediği olur.” dedi.

Toplam 100 sorunun sorulacağı SBS'de öğrencilere 120 dakika süre tanınacak.

(CİHAN)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler