HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sebahat Tuncel hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı

Eski HDP milletvekili Sebahat Tuncel hakkında, 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Sebahat Tuncel hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı

Eski HDP milletvekili Sebahat Tuncel hakkında, 2013 yılındaki Nevruz etkinliklerinde yaptığı konuşmasından dolayı 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Geçtiğimiz hafta gözaltına alınarak yurtdışı çıkış yasağı konulan HDP eski Milletvekili Sabahat Tuncel hakkında 'terör örgütü propagandası' iddiasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Sabahat Tuncel'in 2013 yılı Nevruzunda yaptığı konuşmasından dolayı iki kişinin şikayetçi olduğu hatırlatıldı. İddianamede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 2013 yılı Nevruzuna ilişkin rapor düzenlendiği, raporda organizasyonun legal bir etkinlik olarak başladığı, sonrasında ise yasa dışı sloganların atıldığı, yasa dışı döviz ve afişlerin taşındığı bir organizasyona dönüştüğü belirtildi.

Aynı Nevruz etkinliğinde PKK/KCK terör örgütü yandaşları tarafından bu iki örgütün sözde bayraklarının açıldığı belirtilen iddianamede, "Suç tarihinde milletvekili olan Sabahat Tuncel'in söz konusu etkinliğe katıldığı ve terörist başı Abdullah Öcalan'ın görüntüsünün yayınlandığı slayt gösterisinin önünde, PKK/KCK'nın sözde bayrağının açıldığı esnada kısa bir konuşma yaptığı, bu konuşmaların on binlerce kişinin ve basın yayın organları önünde yapılması sebebiyle terör örgütü PKK/KCK ve onun lideri Abdullah Öcalan'ın propagandasının yapıldığı, toplantının terör örgütünün gövde gösterisine dönüştüğü tespit edilmiştir" denildi.

Suç tarihinde milletvekili olan şüphelinin 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimlerde milletvekili seçilmediği, bu nedenle dokunulmazlığının kalktığı hatırlatılan iddianamede, şüpheli Sabahat Tuncel'in "Terör örgütü propagandası" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması istendi.

İddianamenin gönderildiği Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 15 gün içinde iddianamenin kabulü veya reddi yönünde karar vermesi bekleniyor. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler