HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Seçilirse ilk bağımsız Roman milletvekili olacak

Tekirdağ bağımsız milletvekili adayı Erdem Karaman romanların meclisteki sesi olmak istiyor

İlkokul mezunu olan Karaman bağımsız olarak aday olan tek Roman aday olarak biliniyor. İlkokul mezunu Erdem Karaman seçilmesi durumunda mecliste ilk bağımsız roman vekil olacak.

Babası Mehmet Karaman'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Kasımpaşa Kulaksız'da beraber top oynadığını belirten bağımsız roman milletvekili adayı Erdem Karaman, Roman açılımının yetersiz olduğunu söyledi.

Meclise romanların sorunlarını parti çatısı altında olmadan taşımak istediğini belirten Erdem Karaman, "Tekirdağ'dan Bağımsız milletvekili adaylığımızı resmi olarak açıkladık. Yıllardan beri biz romanların hiçbir temsilcisi olmadı. Dertlerimiz büyük roman camiası olarak inanıyorum ki benim bu attığım adım ilk olur. İnşallah Allah'ın izniyle örnek teşkil oluruz. Devamı da gelir inşallah. Artık yeter bizim roman camiasıyla kimse ilgilenmiyor, işsizlik almış başını gidiyor. Mahallelerimizde hap esrar satımı çoğaldı. Kimse istemez tabi hap esrar satmak ister mi ama işlerden işsizlikten dolayı herkes bu işleri yapmaya başladı. Ben Erdem Karaman Tekirdağ Aydoğdu Mahallesinde büyüdük. İstanbul Kasımpaşa doğumluyum. 6 yaşında buraya geldik. İlkokul mezunuyum. Yapmadığım iş yok hamallık işinden tut, kot fabrikasında işçi olarak da çalıştık. Evliyim iki tane çocuğumuz var. 37 yaşındayım. Babam Mehmet Karaman Kasımpaşa Kulaksızlı'dır. Tayyip Erdoğan'la yıllardan beri çocukluk arkadaşıdır. Biz istiyoruz ki romanlara daha çok önem verilsin sadece bir roman açılımıyla hayatımız da pek şey değişmedi. Roman açılımıyla Çingene adı roman oldu. Bu kapsamda ben de romanları temsilen bu meclise gitmek istiyoruz. Romanları temsilen."dedi.

Babasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ileçocukluktan beridir arkadaş olduğunu ifade eden Karaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile babamın 10 yıl önce Kasımpaşa Kulaksız'da çekilmiş olan bir fotoğrafını gösterdi.

Felçli babası Mehmet Karaman'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili anlattıklarını aktaran Erdem Karaman, "Kendileri çok yakın ve samimi arkadaşlardır. Benim top arkadaşım diyor. İstanbul Kulaksız'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile birlikte top oynadılar. Kulaksız Okspor'daberaber oynadılar. Tayyip Erdoğan pala Mehmet lakabıyla babamı çok iyi tanır tabi bizlere de faydası ama çok yeterli değil. "ifadelerini kullandı.

Roman açılımıyla ilgili değerlendirmede bulunan bağımsız Tekirdağ milletvekili adayı Erdem Karaman, "Biz romanları da temsil etsinler bizim bir tane temsilcimiz yok dertlerimizi sıkıntılarımızı kimseye anlatamıyoruz. Bizim sıkıntılarımızı kimse dinlemiyor. Seçimden seçime geliyorlar vaatlerde bulunuyorlar işte size böyle yapacağız diyorlar ama hiç bir şey olmuyor. Bunu sayın Cumhurbaşkanımızın duymasını istiyoruz.

Bağımsız Roman milletvekilini mahalle olarak desteklediklerini belirten Aydoğdu Mahallesi Muhtarı Hasan Kubilay, "Ben Tekirdağ Aydoğdu Mahallesi muhtarı Hasan Kubilay olarak benim mahallemde roman kardeşlerimizde aday olan Erdem Karamanı bütün mahalle halkı olarak hepinizin desteklemesini tavsiye ediyorum. "ifadelerini kaydetti.

Müzisyenler derneği yöneticileri de mahalle olarak bağımsız adayın arkasında olduklarını bu adaylığın romanlar için bir ilk olduğunu belirtti.

8 Nisan Dünya Romanlar gününde açıklamalarda bulunan bağımsız roman milletvekili adayı Erdem Karaman mahallelinin sıkıntılarını dinleyerek oyun havası oynadı.

Gece sivil toplum kuruluşlarının açıklamaları ile son buldu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler