HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak? Canlı seçim sonuçları merak ediliyor!

Türkiye'nin dört bir köşesinde vatandaşlar akın akın sandıklara gittiler ve artuık sandıklar kapandı. Artık oy sayımına geçiliyor. Şimdi Vatandaşlık görevini yerine getirip oy kullananlar seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak merak ediyorlar. Yayın yasağı ne zaman bitecek, ilk seçim sonuçları saat kaçta öğrenilebilecek. İşte 24 Haziran canlı seçim sonuçları ile ilgili detaylar...

Türkiye'nin okullarında bugün seçim heyecanı yaşandı. Oy verme ehliyetine sahip vatandaşlar bugün sandık başına giderek demokratik hakları kapsamında oy kullandılar. Cumhurbaşkanlığı ve meclis için 2 ayrı oy kullanan vatandaşlar seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak diye merak ediyorlar. Oyunu kullananlar seçim sonuçları için heyecanlı bir bekleyiş içindeler, ilk veriler nasıl, oy oranları ne durumda öğrenmek istiyorlar. Peki seçim sonuçları saat kaçta gelmeye başlayaca, canlı seçim sonuçları ne zaman izlenebilecek. İşte YSK başkanın açıklaması dahil 24 Haziran seçim sonuçları ile ilgili son dakika gelişmeleri...

SEÇİM SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Sandıkların kapanması ve oy sayma sürecine başlanmasından sonra vatandaşların gözü kulağı seçim sonuçları açıklamasında. Seçim sonuçları ile ilgili yayın yasağı saat 21.00'de bitecek. Ancak geçtiğimiz seçimlerde olduğu gibi yayın yasağının daha önce kalkması ve sonuçların 18.00 - 20.00 arasında yayımlanmasına başlanılması bekleniyor.. Oy oranlarının açıklanmasına dair yayın yasağı kalktığında canlı seçim sonuçlarını Mynet'in seçim sayfasından takip edilirsiniz. Seçim sonuçları sayfasında gerek Cumhurbaşkanlığı gerekse de milletvekili seçimleri ile ilgili il il, ilçe ilçe oy oranlarını görebileceksiniz.

2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçim Sonuçları

YSK BAŞKANINDAN SEÇİM SONUCU AÇIKLAMASI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, bugün yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimiyle ilgili her türlü çalışmayı tamamladıklarını belirterek, "Halkıma sükunet tavsiye ediyorum. Sandıkların başında siyasi partilerin temsilcilerinin bulunması gerekir. Onların tutmuş olduğu tutanaklar taranmak suretiyle YSK'ye geldiği anda biz aynı zamanda siyasi partilere de bu tutanakları, sonuçları gönderiyoruz. YSK'nin yapmış olduğu iş bu, oyları saymak değil" dedi. Güven, ayrıca seçim sonuçlarını saat 24:00'ten önce açıklamak istediklerini belirtti.

2. TUR NE ZAMAN?

24 Haziran'da kullanılan oylar sonrası Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre hiçbir aday %50 oy oranını geçemezse 2. tur seçim yapılacak. 2. tur seçime, ilk turda en çok oy alan iki aday katılabilecek. İlk tura ait YSK'nın açıkladığı sonuçlara itiraz süresinden sonra 2. tur oylaması gümrük kapılarında ve yurt dışında 30 Haziran Cumartesi günü başlayacak. Ülke içindeyse 8 Temmuz Pazar günü Kırşehir ilinde ve ülke genelinde vatandaşlar yeniden sandık başına gidip 2 Cumhurbaşkanlığı adayından birine oy verecekler. Bu seçimin sonuçlarını da Mynet'in canlı seçim sonuçları sayfasından takip edebileceksiniz.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler