HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Seçmen kağıtları başka daireden çıktı

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde oturan emekli Tariş Genel Müdürü 71 yaşındaki Mete Teoman, yaşlı bir yakınının evine çok sayıda seçmen kağıdı bırakıldığını ileri sürdü.

Seçmen kağıtları başka daireden çıktı

Teoman, "Neden böyle bir şey yapıldığını bilmiyoruz. Eşim ziyaret için gittiğinde durumu öğrenmiş. Aynı apartmanda oturanlara seçmen kağıtlarını verdik, geriye 7 seçmen kağıdı kaldı. Onları da üzerlerindeki adreslerden bulup sahiplerine vereceğim. Seçmen kağıdını almayanlar bağlı oldukları muhtarlıklara giderek alsın ve oylarına sahip çıksın" dedi.

Atakent Mahallesi 6480 numaralı binada oturan emekli Tariş Genel Müdürü Mete Teoman'ın eşi 70 yaşındaki Gülden Teoman, 6440/3 Sokak numara 5'te oturan yakınlarını ziyarete gitti. Ziyaret sırasında, yakınının evinin içine kapının altından çok sayıda seçmen kağıdı atıldığını belirtince Gülden Teoman durumu eşine anlattı. Bunun üzerinde Mete Teoman, seçmen kağıtlarından bir bölümünün aynı apartmanda oturanlara ait olduğunu belirledi. Ancak kalan 7 seçmen kağıdının aynı sokakta başka kişilere ait olduğunu belirten Teoman, şöyle dedi:

"Bundaki amaç nedir bilmiyorum. Bağlı bulunduğumuz muhtarlığa gittim, durumu anlattım. Muhtar, bazı kişileri görevlendirdiklerini, seçmen kağıtlarını bu kişilerin dağıttığını söyledi. Seçmen kağıtları doğru şekilde dağıtılmamış. Seçmen kağıdını hala almayanlar varsa lütfen muhtarlıklara gidip alsınlar. Bizim yakımız evde olmayabilirdi, onlarca insan oy kullanamayacaktı belki de. Böyle bir şeyin olmaması için herkesten oylarına sahip çıkmalarını istiyorum. Ben elimdeki 7 seçmen kağıdını, üzerinde bulunan adrese gidip sahiplerine teslim edeceğim. Bu konularda dikkatli olunması gerekiyor." (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler