HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Seda hayata tutundu, eşinin öldüğü söylenmedi

Sincan'da, cezaevinde çalışanları taşıyan servis otobüsünde, infaz ve koruma memuru Emre Ençok'ın silahlı saldırısı sonucu yaralanan Seda Duran hayata tutundu.

Seda hayata tutundu, eşinin öldüğü söylenmedi

AA muhabirinin Dr. Nafiz Körez Sincan Devlet Hastanesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, dün yapılan ameliyatla hayati risk oluşturan batın bölümündeki 2 kurşun çıkarılan Duran'ın vücudunun aynı bölümünde 3 kurşun daha bulunuyor.

[

****](https://www.mynet.com/acilar-sedanin-pesini-birakmadi-110100674439)

Yetkililer, ameliyat sırasında hasta açısından yaşamsal risk oluşturan kurşunların çıkarıldığını, diğer 3 kurşunun şu anda problem teşkil etmediğini bildirdiler.

Aşırı kan kaybı nedeniyle ameliyat sırasında 3 ünite kan, 2 ünitede plazma verilen Duran'ın kalp hızında aşırı sıvı ve kan kaybına bağlı zaman zaman düzensizlik olduğunu, ancak bunun hayati risk oluşturmadığını kaydeden yetkililer, hastanın ameliyat sonrası alındığı yoğun bakım servisinde gözetim altında tutulduğunu belirttiler.

Hastanın genel durumunun iyi ve stabil olduğunu, ancak her ameliyat sonrası görülebilecek komplikasyonların Duran için de geçerli olduğunu ifade eden yetkililer, "Hasta hayata tutundu diyebiliriz. Bizim için önemli olan ameliyat sonrası bağırsak sisteminin çalışabilir hale gelmesi. Her şey yolunda gider, bir terslik olmazsa kendisini 1-2 gün içinde toparlar ve servise çıkabilir. Şu anda kötü bir durum beklemiyoruz, endişemiz, kaygımız yok" ifadesini kullandılar.

Hastanın sağ kolunda bir kırık olduğunu, ancak bunun için acil bir ameliyat gerekmediğini dile getiren yetkililer, "Kolda damar ve sinir yaralanması yok. Antibiyotik tedavisi uygulanıyor. Ortopedi ameliyatı hasta kendini toparladıktan sonra da yapılabilir" diye konuştular.

Hastane yetkilileri, Seda Duran'a eşinin vefat haberinin henüz verilmediğini bildirdiler.

-Olay-

Sincan ilçesinde, cezaevinde çalışanları taşıyan servis otobüsünde, infaz ve koruma memuru Emre Ençok'ın silahlı saldırısı sonucu, infaz ve koruma memurları Çelebi Algül, Mustafa Halıcı ve Ali Duran yaşımını yitirmiş, Duran'ın eşi Seda Duran yaralanmıştı.

EŞİ OLMADAN DEFNEDİLDİ

Ali Duran son yolculuğuna uğurlandı. Ali Duran için öğle namazına müteakip Karşıyaka Camii’nde cenaze namazı kılındı. Duran’ın cezazesi daha sonra Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.

Aynı olayda ağır yaralanan ve yoğun bakımda olan Duran’ın eşi Seda Duran'da cenazeye katılamadı. Törende Duran’ın kardeşleri Aydın Duran, Vahit Duran, Ayhan Duran gelenlerin başsağlığı dileklerini kabul etti.

Olayda öldürülen Mustafa Halıcı’nın cenazesi Çorum’un İskilip ilçesine, Çelebi Algül’ün cenazesi de toprağa verilmek üzere memleketi Kırıkkale’ye gönderilmişti.

En Çok Aranan Haberler