HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sedat Peker baba oluyor!

Adalet Bakanlığı’nın cezaevindeki mahkumların eşleriyle görüşmesine olanak sağlayan ve kamuoyunda ‘pembe oda’ olarak bilinen görüşme odası, meyvelerini veriyor.

Sedat Peker baba oluyor!

Ergenekon davası kapsamında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan ve halen Silivri L Tipi KapalıCezaevi’nde tutuklu bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker baba oluyor. Peker’in 2008 yılında evlendiği avukat eşi Özge Yılmaz Peker, 3 aylık hamile. ‘Kelebek Operasyonu’ kapsamında 2007 yılında tutuklanan ve organize suç örgütü liderliği suçundan 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan Peker (42), 2008’de avukatı Özge Yılmaz Peker (32) ile Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde evlenmişti. Ergenekon soruşturması kapsamında da ilk olarak tutuksuz yargılanan Peker, duruşmalara katılabilmesi için Silivri L Tipi Kapalı Cezaevi’ne nakledilmişti. 2008 yılında Ergenekon duruşmaları sürerken Özge Peker’in 8 aylık hamile olduğu, bir erkek çocuğu beklediğine dair haber yayınlanmıştı. Bunun üzerine Özge Peker, basın mensupları önünde göbeğini göstererek, “Ne doğum yaptım ne de hamileyim. Ama ileride çocuk yapmayı düşünüyoruz” demişti. Özge Peker, bir gazetecinin, Sedat Peker’in cezaevinden çıkması beklenen süreyi kastederek, “Bunun için 4 yıl beklemeniz gerekir” şeklindeki ifadesi üzerine “4 yıl değil, 100 yıl da beklerim” demişti.

Cinsiyeti belli değil
Adalet Bakanlığı’nın mayısta halk arasında ‘pembe oda’ olarak bilinen yasanın yürürlüğe girmesinin ardından Peker çifti, Silivri Cezaevi’nde ekimde bir araya gelmeye başladı.
Kısa süre sonra da Özge Peker, hamile olduğu haberini Sedat Peker’e iletti. Yaklaşık 3 aylık hamile olduğu öğrenilen Peker’in önümüzdeki günlerde bebeğin cinsiyetini öğreneceği bilgisine ulaşıldı.

Evliler için ‘pembe oda’

‘Pembe oda’dan evli mahkum ve tutuklu, disiplin suçu işlemeyen, durumu uygun bulunanlar faydalanabiliyor. Odaların dizaynı, cezaevlerinin fiziki koşullarına göre planlandı. Yasaya göre hükümlü ve tutuklular, eşleri ve belli bir yaşın altındaki çocuklarıyla, 2 saatten 24 saate kadar zaman geçirebiliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler