HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sedat Peker hakkında suç duyurusu

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" üyesi 15 akademisyenin de aralarında bulunduğu bir grup, Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sedat Peker hakkında suç duyurusu

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki alanda toplanan 15 akademisyen ile Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) İstanbul Şubesi ve Eğitim-Sen 6 Nolu Üniversiteliler Şubesi üyeleri, soruşturma konusu olan bildiri ve Sedat Peker hakkında yapacakları suç duyurusuna ilişkin açıklama yaptı.

Sedat Peker'den akademisyenlere: Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız

Bildiride imzası olan Prof. Dr. Beyza Üstün, bildiriye imza atan bazı akademisyenlerin odasına tehdit kağıtları asıldığını, hatta bazılarının odasının yakıldığını öne sürdü.

Haklarında pek çok yerde soruşturma açıldığını aktaran Üstün, linç ve nefreti büyüten herkes hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını, buna Sedat Peker ile başladıklarını ifade etti.

Sosyal medya: Beyaz'a soruşturma, Sedat Peker'e alkış mı?

- Koruma talebi

Konuşmanın ardından gruptakiler, hazırladıkları ayrı ayrı suç duyurusu dilekçelerini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.Ortak metinli dilekçelerde, sosyal medyada, bildiride isimleri bulunan akademisyenlere yönelik ifadeleriyle gündeme gelen Sedat Peker'in, "suç örgütü kurmak, hakaret, tehdit, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" suçlarından yargılanarak tutuklanması talep edildi.

Sedat Peker’e soruşturma

Suç duyurusu dilekçesinde ayrıca, "Can güvenliğimiz tehlikede olduğundan devletin pozitif yükümlülükleri gereği sayın savcılıkça tarafıma koruma tahsis edilmesini talep ederim" ifadesi yer aldı.

PEKER SOSYAL MEDYADAN YOĞUN TEPKİ ALMIŞTI

Aralarında Prof. Dr. Daron Acemoğlu ve Prof. Dr. Dani Rodrik dahil dünyaca ünlü akademisyenlerin de bulunduğu grup, fikir ve ifade özgürlüğü vurgusu yaptı.

610 AKADEMİSYEN 'FİKİR VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ' BİLDİRİSİ YAYINLADI

Türkiye’de yaşanan son tartışmaların ardından, farklı üniversitelerden 611 profesör, doçent ve yardımcı doçent bir bildiri yayınladı

Açıklamanın tam metni şöyle:

"Biz aşağıda imzası olan akademisyenler, fikir ve ifade özgürlüğü ilkesine bağlıyız ve bu ilkenin akademik yaşamın temel unsuru olduğuna inanıyoruz. Bu temelde, ülkedeki çatışma ortamıyla ilgili kişisel değerlendirmelerimizden bağımsız olarak,

siyasi iradenin ve YÖK’ün çok sayıda üniversite mensubunun imzaladığı “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriye karşı gösterdiği tepkiyi yanlış ve kaygı verici buluyoruz.

İfade özgürlüğü olmadan demokrasi olmaz. Üniversite ve akademisyenin görevi akıl yürütme ve vicdan muhakemesi sonunda vardığı fikirleri toplumuyla paylaşmaktır. Fikrin eleştirilmesi demokrasinin, fikri ifade edenin cezalandırılması ise otoriterliğin niteliğidir. Akademisyenlerin ülke sorunlarıyla ilgili dile getirdikleri görüşlerinin siyasi irade tarafından cezalandırılmaya çalışılması, akademik özgürlüklere darbedir. Böyle darbeler herşeyden önce toplumsal gelişmeyi durdurur.

Ülke demokrasisine verilecek en büyük zarar, fikri söylemek değil, fikri ifade ettirmemektir."

YÖK akademisyenler hakkında açıklama yapmıştı

Yükseköğretim Genel Kurulu (YÖK) , "Barış için Akademisyenler Girişimi"nin yayınladığı barış bildirisi ile ilgili, "Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır. Rektörlerimiz ve Üniversitelerarası Kurul ile bu konuyu görüşmek üzere toplanacağız" demişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler