HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sedat Peker ilk kez savunma yaptı

Suç örgütü liderliğinden hükümlü Sedat Peker, 'Barış için Akademisyenler' grubunun 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlıklı bildirisine karşı yazdığı yazıda yer alan ifadeleri nedeniyle ilk kez savunma yaptı. Hakkında 'tehdit' ve 'suç işlemeye tahrik' suçlamasıyla dava açılan Sedat Peker davanın son duruşmasına sağlık raporu göndererek katılmamıştı.

Sedat Peker, avukatları Turgay Özdoğan ve Kübra Oktay ile birlikte Anadolu Adliyesi'ne giderek davanın görüldüğü mahkemede suçlamalara karşı savunmasını yaptı. Peker'in ifadesinde, "Yazı benim iradem çerçevesinde internette kendi sayfamda yayınlanmıştır. Benim bu sözleri yayınlamamda herhangi bir şekilde suç işlemeye tahrik kastım yoktur. Tamamen eleştiri anlamında yazılmış sözlerdir" dediği öğrenildi. Beraatini isteyen Peker'in, "Benim eylemim düşünce özgürlüğü çerçevesinde değerlendirmelidir. Atılı suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum" ifadelerini kullandığı belirtildi.

İşte Peker'in suça konu olan o yazısı;

‘Devlet eğer ki bir gün işleyemez hale gelirse yani terör ve düşman ülkeler hedefine ulaşırsa bu Vatanın evlatları yani kasap Ahmet'ler, bekçi Kemal'ler, bilgisayar mühendisi Yavuz'lar yani kısacası tüm vatan öncelik olarak dağlarda teröristleri aramayacaklardır. (…) Tekrardan söylüyorum; oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız’

AKADEMİSYENLERDEN ŞİKAYET

Akademisyenlerin şikayeti sonrasında başlatılan soruşturmada, Sedat Peker hakkında 'tehdit' suçuyla dava açılmış ve 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde davanın görülmesine başlanmıştı.


En Çok Aranan Haberler