HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sedat Peker'in mitingi hakkında inceleme kararı

Rize mitingindeki 'Oluk oluk kan akacak' sözlerinin ardından tepki çeken Sedat Peker hakkında inceleme başlatıldı. Rize Cumhuriyet Başsavcılığı, Sedat Peker’in yaptığı konuşmanın kaydını istedi.

Sedat Peker'in mitingi hakkında inceleme kararı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de teröre lanet mitingi düzenleyen Sedat Peker mitingde çarpıcı açıklamalar yaptı. Rize Cumhuriyet meydanında yaklaşık 3000 kişinin katıldığı mitingde Recep Tayyip Erdoğan'dan övgüyle bahseden Sedat Peker kalabalığa seslenerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini, Erdoğan'a oy vermelerini istedi. Binlerce kişiye konuşan Sedat Peker ''Meşru savunma hakkımız hasıl olduğu zaman oluk oluk kan akacak. O zaman kim olduğumuzu görecekler'' dedi. Mitingdeki açıklamalarıyla gündeme gelen sedat Peker konuşması şöyle sürdürdü: "Büyük hata yapıyorlar. Hatalarını fark ettikleri zaman her şey için çok geç olacak. Adeta dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk kanları akacak. Nehirler dolusu kanları aktıkları zaman anlayacaklar. O zaman içimizden çıkacak iyi niyetliler bize ‘merhametli’ olun diyecekler. Biz de onlara ‘bu intikam 3 yaşındaki çocuklarının yanında şehit edilen babalarının, hamile karılarının yanında şehit edilen kocalarının intikamıdır, merhamet etmeyeceğiz’ diyeceğiz. Merhamet etmeyene merhamet edilmez" dedi.

Konuşmasında MHP’yi eleştiren Sedat Peker, "Benim için ‘suç örgütü, mafya’ demişler. Bu organizasyonu yapanlar için ‘sarayın kemik yalayıcısı’ demişler. Onlara hakkımı helal etmiyorum. Allah’a şükür ben kemik yalamadım, yalamam. Ömrüm savaşarak geçti. Bunu yapanlar palyaçolardır. Aslanlar palyaçolardan korkmaz, sadece onlara gülerler. Biz aslanız, aslan" dedi.

Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ı neden desteklediğini de söyleyen Sedat Peker, "Türkiye Cumhuriyetinin kaderi ile Recep Tayyip Erdoğan kaderi birlikte devam etmektedir. Recep Tayyip Erdoğan’a diz çöktürürlerse bu devlete diz çöktürecekler. Bunu göremiyor musunuz? Allah biliyor ben kendisini seviyorum. Bana ‘hemşerin diye seviyorsun’ dediler. Hemşericilik konusunda hassasiyetim olduğu doğrudur. Ancak adalet ve ülke yönetimi söz konusu olduğunda mezardan babam çıksa bile bu konuda ayrım yapamayız" diye konuştu.Ak Parti’nin tek başına iktidar olması için çalışacaklarını da söyleyen Sedat Peker, "Rize’de yüzde 65’den fazla oyla destekleyin. Yüzde 65 oyun fazlası olursa sizin yetiştirdiğiniz evlatlarınız da daha iyi savaş ve mücadeleler verir" dedi. Vatandaşları selamlayarak mitingini tamamlayan Peker alandan ayrılırken kendisi ile tokalaşmak isteyenler izdihama neden oldu.Organize suç örgütü lideri olmaktan hüküm giyen Sedat Peker’in, tahliye olduktan sonra memleketi Rize’ye ilk kez geldi.

ANKARA PATLAMASININ ARDINDAN AÇIKLAMA YAPTI

'Oluk oluk kan akacak' sözleriyle gündeme oturan ve tepki çeken Peker, açıklamasında "Mitinginde yaptığım konuşmanın bir bölümü bu olayı kastediyormuşum gibi sosyal medyada kullanan zavallılara gerçekten acıyorum" dedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Sedat Peker, “Ankara’da Barış eylemine karşı yapılan dünyadaki en hain saldırılardan biri olan bu bombalı saldırıyı, bildiğim tüm kötü kelimelerle lanetliyorum” dedi. Sedat Peker, “Mitinginde yaptığım bir konuşmanın, akıl almayacak alakasızlıktaki bir bölümünü alıp sanki yaşanan bu olayı kastediyormuşum gibi sosyal medyada kullanan zavallılara ise gerçekten acıyorum” dedi.

Peker kendini şu sözlerle savundu:

“Ben konuşmamda ülkemizin askeri, polisi, istihbaratı ayaktadır, bu yüzden terör olayları karşısında ülkemizde kaos çıkmaması anlamında hiçbir şey yapmamalıyız, diyorum. Şehit haberi duyduğumuz zaman gerekirse ellerimizi kanatırcasına ısırmalı ancak gene de bir şey yapmamalıyız, diyorum. Daha sonrasında ise ülkemize karşı düşmanlık beslediğine inandığım ülkelerin isimlerini sayıp bu ülkelerin terör örgütlerini koruduğunu ve eğittiklerini söylüyorum. Terör örgütlerinden daha önemli düşmanımız ise bu ülkelerdir, diye belirtiyorum. Daha sonrasında yüce Allah göstermesin eğer ki bir gün güvenlik güçlerimiz yorgun düşerse ve yetersiz kalırsa vatandaşımızın kendini koruma hakkı doğduğu zaman, adeta dünyanın şah damarları kesilmiş gibi onların oluk oluk kanlarını akıtacağız diyorum.”

O KONUŞMAYA İNCELEME

Rize’de “teröre lanet” mitingi düzenleyen Sedat Peker’in yaptığı konuşma, mercek altına alındı. Rize Cumhuriyet Başsavcılığı, Rize Emniyet Müdürlüğü’nü bir yazı göndererek, Sedat Peker’in yaptığı konuşmada bir suç unsuru olup olmadığını belirlemek için konuşmasının tüm kaydını istedi. Güvenlik Şubesi de kayıtları gönderdi.

SEDAT PEKER KİMDİR?

Sedat Peker Reis lakaplı Türk organize suç örgütü lideri ve eski Ülkücüdür. Sedat Peker 26 Haziran 1971 tarihinde doğdu. 90'lı yıllarda Türkiye'de ortaya çıkan mafya oluşumlarının içerisinde yer alması nedeniyle yargılandı. 1997 ve 1998 yıllarında çete kurmak suçlaması ile yargılandığı davalardan savcı tarafından suçsuz bulundu.

12 Mart 2005 tarihinde Kelebek Operasyonu kapsamında tutuklandı. 31 Ocak 2007 tarihinde İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava sonucunda alınan kararda "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek", "hürriyetinden yoksun bırakmak" ve "evrakta sahtecilik" gibi suçlardan dolayı toplam 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. 21. Ağır Ceza Mahkemesinin uzun tutukluluk süreleri göz önünde bulundurularak cezasının 10 yıldan 5 yıla inmesiyle Tuncay Özkan ve Levent Göktaş ile birlikte tahliye edildi. İstanbul 21′inci Ağır Ceza Mahkemesi Özkan ve Göktaş hakkında yurt dışı çıkış yasağı koyarken, Peker hakkında herhangi bir adli kontrol uygulamadı.

Rizeli bir aileden gelen Sakarya doğumlu olup uzun süre Almanya'da yaşayan Sedat Peker, Turancı olduğunu dile getirmektedir. 1990 yılında T. Bülent Kılıç ile kurduğu bir oto firmasının servisinin dolandırılmasından ve ortağından ayrıldıktan sonra yasadışı örgüt kurarak birçok suça karışmıştır. 1997'de Rize'de kaçakçı Abdullah Topçu'yu öldürmek suçundan savcı karşısına çıkan ve serbest bırakılan Sedat Peker'in iki adamı, aynı davadan müebbet hapse mahkûm olmuştur. Tehditle tahsilat yapmak, zorla alıkoymak, adam öldürmeye azmettirmek ve benzeri suçlardan yedi ay boyunca aranan Peker, teslim olacağını bildirerek 19 Ağustos 1998'de Romanya'dan Türkiye'ye getirildi.

Eylül 1998'de Sedat Peker ve adamları hakkında 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 12 sanıkla birlikte çete oluşturmak suçundan yargılandığı davada, 24 Mayıs 1999'da tahliye edildi. Sekiz ay 29 gün cezaevinde bulundu.

12 Mart 2005 tarihinde İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan Kelebek Operasyonu ile tutuklanmış ve İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava 31 Ocak 2007 tarihinde karara bağlanarak 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştır. Peker ayrıca örgüt kurmak, tehdit, iş yeri kurşunlama, yaralama, hürriyeti tahdit, yağma ve sahte kimlik kullanma iddiasıyla İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı.

Sedat Peker Ergenekon davasında silahlı terör örgütü kurma suçuyla yargılanmıştır. Kelebek operasyonu davasının bozulan bölümü yeniden karara bağlandı. Sedat Peker'e 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Böylece hükümlü olduğu süreye 1 yıl 3 ay daha eklenmiştir.

5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında Sedat Peker'e 10 yıl hapis cezası verildi. 10 Mart 2014 tarihinde Özel yetkili mahkemelerin kararlarına ilişkin yasa değişikliği ve 5 yılı aşkın tutukluluk hali göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Sedat Peker Kocaeli Spastik Engelliler Derneği ve Erken Doğan Çocukları Yaşatma Derneği gibi kuruluşlara yaptığı yardımlarla gündeme gelmiştir. 9 Mart 2015'te Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Vakfı'nın (ZEREV) TİM Center'da organize ettiği Yılın En İyileri Ödül Töreni'nde Sedat Peker'e yaptığı yardımlardan dolayı "En Hayırsever İş Adamı" ve "Yaşam Boyu Onur Ödülü" verildi. 4 Nisan 2015'te Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD) İzmir şubesinin açılışına onursal başkan sıfatıyla katılmıştır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler