HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sedat Şahin davasında karar

Suç örgütü lideri Sedat Şahin, kardeşi Vedat Şahin ve oğlu Nihat Şahin'in, "adam öldürmeye azmettirmek", "gasp" ve "patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından yargılandıkları davada karar çıktı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Sedat Şahin'e, "Adnan Acar, Murat Polat ve Hüseyin Saral'ın öldürülmesini azmettirmek" suçlarından 3 kez müebbet hapis cezası verilmişti.

Şahin, ayrıca "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek", "yağma", "hürriyeti tahdit" suçlarından 40 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mahkeme heyeti, Sedat Şahin'in kardeşi sanık Vedat Şahin'i de "Murat Polat'ın öldürülmesini azmettirmek" suçundan müebbet hapis, "suç işlemek amacıyla örgüt yönetmek", "Hüseyin Saral'ın öldürülmesine yardım etmek", "Hüseyin Dere'nin öldürülmesine teşebbüs etmek ve yağma" suçlarından da 32 yıl 11 ay hapisle cezalandırılmasını kararlaştırmıştı.

Sedat Şahin'in oğlu sanık Nihat Şahin ise "örgüt yöneticiliği", "adam öldürmeye teşebbüs" ve "yağma" suçlarından 30 yıl 5 ay hapis cezası almıştı.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 1. Ceza Dairesine geldi.

Daire, Sedat Şahin'e, "3 kişiyi öldürmeye azmettirmek" suçundan verilen 3 kez müebbet hapis cezasını bozdu, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek", "yağma", "hürriyeti tahdit" suçlarından verilen hapis cezasını ise onadı.

Şahin'in, "Murat Polat'ı öldürmeye azmettirme" suçundan aldığı hapis cezasını bozan Daire, Şahin'in olay tarihinde Kandıra Yüksek Güvenlikli Cezaevinde olduğu, öldürme eylemine yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatine karar verilmesi gerektiğine hükmetti.

Sedat Şahin'in, "Hüseyin Saral'ı öldürmeye azmettirme" suçundan aldığı hapis cezası ise usulden bozuldu. Daire, suçun İtalya'da işlenmesi nedeniyle, iki ülkenin bu suçla ilgili kanunlarına bakılması ve İtalyan kanunundaki cezaya en yakın cezanın tespit edilerek, uygulama yapılması gerektiği halde, lehe yasa karşılaştırması yapılmamasını bozma nedeni saydı.

Sedat Şahin'e, "Murat Polat'ın öldürülmesine azmettirme" suçundan verilen hapis cezası da bu suç yönünden savunması alınmadan hüküm kurulduğu gerekçesiyle bozuldu.

Şahin'in kardeşi Vedat Şahin ile oğlu Nihat Şahin'e, "suç işlemek amacıyla kurulan örgütü yönetme", "yağma", "yağmaya azmettirme" suçlarından verilen hapis cezaları onandı, "adam öldürmeye yardım" suçlarından verilen hapis cezaları ise bozuldu. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler