HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Seferihisar'dan 8 dilde barış şarkıları yükseldi

İzmir'in Seferihisar Belediyesi'nce bu yıl ilki düzenlenen 'Uluslararası Çocuk Futbol Turnuvası'na konuk olan Diyarbakır Sur Belediyesi Çok Dilli Gençlik Korosu, 8 dilde barış şarkıları söyledi.

Seferihisar'dan 8 dilde barış şarkıları yükseldi

Seferihisar Belediyesi tarafından 25-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 1'inci Uluslararası Çocuk Futbol Turnuvası, tüm heyecanıyla sürüyor. Fenerbahçe Futbol Okulları, Diyarbakır Sur, Şanlıurfa'nın Halfeti, Irak'ın Duhok, Almanya Hamm kentleri ile Çanakkale, Kıbrıs Boğaziçi, Manisa Soma ve Seferihisar Spor takımlarının katılımıyla gerçekleşen turnuvada, farklı kültürlerden çocuklar eğleniyor hem de dostluk tohumları atıyor.

Turnuva kapsamında Gençlik Şöleni de düzenlendi. Seferihisar'ın kardeş belediyesi Diyarbakır'a bağlı merkez Sur Belediyesi'nin Çok Dilli Gençlik Korosu, şölende konser verdi. Sığacık Kaleiçi'nde dün akşam sahneye gelen koro, keyifli bir konser verdi. Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, Sur Belediyesi Meclis üyeleri, katılımcı misafirler ve çok sayıda kişi katıldı. Çok dilli koro, Kürtçe'nin üç lehçesi; Kurmanci, Zazaca ve Soranice'yle birlikte Türkçe, İtalyanca, İngilizce, Arapça ve Ermenice olmak üzere 8 dilde barış şarkıları söyledi. Tatilcilerin yanı sıra bazı turistlerin de katıldığı konseri izleyenler, keyifli bir gece geçirdi.

"BARIŞ BÖYLE GÜÇLENİYOR"

Gece sonunda konuşan Başkan Soyer, Türkiye'de barışın, masa başında atılacak imzalarla değil, bir arada yaşama kültürünün gelişip serpilmesiyle geleceğini söyledi. Soyer, şöyle konuştu:

"Diyarbakır Sur Belediyesi'yle kardeş belediye olduk. Onlarla birlikte ortak projeler hazırlıyoruz. Bir araya geldikçe, birbirimizi daha iyi anlıyoruz. Anladıkça, sevgi, saygımız artıyor. İlçemizde 6 yıldır düzenlediğimiz Kültürler Buluşması'yla farklı kültürleri bir araya getirerek barışın ne kadar kolay olduğunu herkese gösterdik. Biz Seferihisar'da nereden gelirsek gelelim barış içerisinde yaşamayı başarıyoruz. Bunun tüm Türkiye'ye örnek olmasını istiyoruz. Hele spor, sanat, müzik, dans gibi aktivitelerle bir araya gelinince farklılıklarımızın bizi ne kadar zenginleştirdiğini anlıyoruz. Yaklaşık bir haftadır 10-13 yaşında 160 çocuğu ilçemizde ağırlıyoruz. Diyarbakırlısı, Çanakkalelisi, Kıbrıslısı tüm çocuklar hem rekabet ediyor hem hep birlikte eğleniyor. Her şeyden önemlisi farklılıklara saygı göstermeyi öğreniyor, Küçük bir futbol turnuvası, bir gençlik konseri, sporun, sanatın dilinin, ırkının, renginin olmadığını gösteriyor. Kimse kimseyi ötekileştirmiyor. Barış böyle güçleniyor. Buradan Sur Belediyesi Eş Başkanları Fatma Şık Barut ve Seyit Narin'e verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum. Umarım bizim kardeşliğimiz tüm Türkiye'ye örnek olur."

"TÜRKİYE'YE ÇOK ÖNEMLİ BİR MESAJDIR"

Sur Belediyesi Kültür- Sanat Müdürlüğü Personeli Yılmaz Kurttekin de "9 yaşından 50 yaşına kadar insanımız bu merkezde eğitim alıyor. Amacımız; bütün halkların, dil, dinlerin barış içinde bir arada yaşayabileceğini müzik diliyle anlatmak. Tüm dünyaya bu mesajı şarkılarımızla yollamaya çalışıyoruz. Bu güne kadar İstanbul'da birkaç kez, Diyarbakır'da, İtalya'da, Irak Duhok'da konserlerimiz oldu. Bugün de Seferihisar'dayız. Seferihisar Belediyesi ve Seferihisarlılar'ın bize gösterdiği dostluk inanılmaz. Bütün belediyeler, kaldırım, yol, park yapabilir. Ama Sur ve Seferihisar Belediyelerinin yaptıkları herkese örnek olmalı. Kültür-Sanat projeleri, dostluk birliktelikleri tüm Türkiye'ye çok önemli bir mesajdır" dedi.

Başkan Soyer, konser sonunda Sur Belediyesi Çok Dilli Gençlik Korosu'na sahnede çiçek vererek teşekkür etti. Seferihisar'da süren turnuva 31 Mayıs Pazar günü sona erecek.

FOTOĞRAFLI

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler