HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehidin Piyade Er Soner Süylü'nün son emaneti

Şırnak'ta 5 Temmuz'da nöbet sırasında kaza kurşunu ile şehit düşen 20 yaşındaki Piyade Er Soner Süylü'nün, şehit olduğunda hamile olan eşi, 9 gün sonra bir kız bebek dünyaya getirdi.

Şehidin Piyade Er Soner Süylü'nün son emaneti

Şehit babası Mustafa Süylü, torunu Eslem Sena Süylü'nün şehit oğlunun son emaneti olduğunu belirterek, onu gözlerinden sakındıklarını söyledi.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bulunan 1'inci Hudut Taburu'na bağlı Yüzsüren Hudut Karakolu'nda askerlik görevini yapan 9 aylık evli Piyade Er Soner Süylü, geçen 5 Temmuz'da nöbet tuttuğu sırada kaza kurşunu ile şehit düştü. Şehit Süylü memleketi Samsun'un Ayvacık İlçesi'nde düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Eşi şehit olduğunda 8 aylık hamile olan 19 yaşındaki Zehra Süylü yaşadığı acı nedeniyle doktorların kararı doğrultusunda 9 gün sonra sezaryenle doğum yaptı. Şehidin bir kız bebeği dünyaya geldi.

Er Soner Süylü'nün şehit olmadan önce eşi ile ortak karar aldığı 'Eslem Sena' ismi kızına verildi. Şehidin babası Mustafa Süylü, şöyle dedi:

"Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Çok büyük bir acı. Oğlum şehit düştüğünde gelinim 8 aylık hamileydi. Aslında normal doğum yapacaktı ve yaklaşık 12 gün daha zaman vardı. Ancak, yaşadığı acı nedeniyle bebek, hem de kendi sağlığı ile ilgili sorun yaşanmaması için doktorlar sezaryen doğum kararı aldı. Oğlumun şehit olmasından 9 gün sonra gelinim sezaryen doğum yaparak torunum Eslem Sena Süylü'yü dünyaya getirdi. Torunum bize şehit oğlumun son emanetidir. Onu güzümüzden bile sakınıyoruz. Oğlum kızını göremedi torunumda babasını hiç göremeyecek. Bu bizi çok üzüyor. Rabbim oğlumun bize emaneti olan torunuma uzun ömürler versin."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler