HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit ailesinden 'Pozantı'ya saldırı ihbarı yapılmış' iddiası

Adana'ki PKK saldırısında şehit düşen polislerden İsa İpek'in kardeşi Ramazan İpek, bir güvenlik zafiyeti olduğunu iddia etti.

Şehit ailesinden 'Pozantı'ya saldırı ihbarı yapılmış' iddiası

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Fevzipaşa Mahallesi'nde bulunan şehit İsa İpek'in ailesiyle birlikte yaşadığı eve, Türk bayrağı asıldı. Şehit ailesi de taziye çadırında başsağlığı dileklerini kabul etti.

Şehidin babası Mümin İpek, oğluyla en son olay akşamı görüştüğünü belirterek, "Hiç terör saldırısı ihtimaliyle ilgili konuşmadık, başka şeyler konuştuk" dedi. Şehidin kardeşi Ramazan İpek de, "Daha önce de istihbarat geliyordu ki, ağabeyimle telefonla yaptığımız görüşmelerde buna benzer şeyler söyledi. Olaydan iki gün önce bir yakınımızın cenazesine gitmiştik. Ağabeyim bize , 'Bize de saldırıda bulunulabilir, istihbarat geliyor' diye söylüyordu. Biz hatta, 'Dikkatli olun' diyorduk" diye konuştu.

GÜVENLİK ZAFİYETİ VAR

Saldırıya uğrayan polis merkezinde görevli polislerin olayın olduğu bölgede balık tutan yabancı şahıslar gördüğünü söylediğini anlatan Ramazan İpek, şöyle devam etti:

"Önceden istihbarat verilmiş ama yakın önlem alınmamış. Bir de şöyle söylenti var. Merkezde polis sayısı 3-4 kişiymiş saldırı olduğunda. Bir nöbetçi var. Zaten arkadan girdikleri için nöbetçi görmüyor. Bir de emniyetin arka tarafında yeterince aydınlatma yok. Kameralar gece göstermiyor, sadece basit bir tel örgü var. 2-3 tane polis de içerdeymiş. Bize söylendiğine göre 2'si dinlenme odasında oturuyorlarmış. Nöbetleri bittiği için istirahat ediyorlarmış. 1 polis memuru da çay ocağına girmiş. Bunu çay ocağına giren polis kendisi anlattı bize bunu. O polis, 'Ben çay ocağına gittim çay almak için' dedi. Silah sesleri duyduğunu, 2 teröristin bunlara ateş ettiğini, birisinin yere düştüğünü anlattı. O da sesi duyar duymaz çay ocağından çıkıp kendisinin de ateş açtığını, o ara birinin kaçtığını, o arada dışarıdaki nöbetçinin bu kişiyi vurduğunu, diğerinin üzerine de saldırıda yaralandıktan sonra şehit olan Serdar Kazar polisimizin atladığını gördüğünü anlattı. Kimseyi de suçlamak istemiyoruz ama karakolun yeterince güvenlikli olduğunu söyleyemeyiz. Güvenlik zaafiyeti var. Bir karakolun bahçesinePKK'lının girmesi başlı başına bir güvenlik zaafiyetidir. Bir PKK'lı karakola dışarıdan ateş açsa, buna kimse bir şey diyemez ama içeriye girip de silah sıkması nasıl bir şeydir. Bunu anlayamıyoruz.O karakolun güvenlik kamerasını izlemek isteriz eğer gösterirlerse."

ASTSUBAY KARDEŞİNİ UYARIRDI

Ağabeyinin şehit olduğu polis merkezine daha önceleri rahatlıkla girdiklerini ve kimsenin kendilerini aramadığını belirten Ramazan İpek, şöyle konuştu:

"Belki simamızı ağabeyimize benzetiyor olabilirler ve 'Niye geldin?' demiyorlar ama başka şahıslar da girdiğinde kimse 'Niye bu karakolun içine böyle giriyorsunuz, durun bakayım, kimsiniz siz?' demiyordu. Olayla ilgili daha önce bir istihbarat olsa da kimsenin aklına Pozantı'da böyle bir şey olabileceği gelmiyordu. Ben ağabeyimle en son akşam saat 23.00 gibi konuştum. Astsubay olan ve Şanlıurfa'ya göreve giden diğer kardeşime daha önceki konuşmalarında, 'Kardeş dikkatli ol, terörün ne yapacağı belli değil' demiş. Terör olaylarından şikayetçiydi. Ağabeylerime söylemiş ufak tefek istihbaratların geldiğini, Pozantı'ya da saldırmayı düşündüklerini söylemiş. Bunu kesin bir bilgiye dayalı olup olmadığını bilmiyorum.Biz 7 kardeşiz, birini şehit verdik, biri astsubay. Ben komanda olarak askerlik yaptım. Gerekirse biz de gider seve seve askerlik yaparız. Bir bedel ödeyecekse bu ülke ödeyecek, kana kansa kana kan, dişe dişse dişe diş. Konunun üzerine gitmelerini, terörün bitmesi için ne gerekiyorsa yapılmasını istiyoruz."

ŞEHİT BABASI TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Pozantı'da şehit olan polis memurlarından Serdar Kazar için merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Serinevler Mahallesi'nde oluşturulan taziye yerinde baba Adem Kazar, başsağlığı dileklerini kabul etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın da dün ziyaret ettiği baba Adem Kazar, okunan dualara eşlik etti. Taziye yerinde herkesin çok üzgün olduğu gözlendi.

ADANA'DA SORGULANACAKLAR

Pozantı'daki saldırının ardından Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki Deliçay Mevkii'nde yakalanan 2 şüphelinin Mersin Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlandı. Saldırıyla ilgili bağlantıları araştırılan şüpheliler, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne teslim edildi. Şüpheliler burada da olayla ilgili sorgulanacak.

OTOPSİ YAPILDI

Pozantı'daki çatışmada öldürülen 2 terörist cenazesinin otopsi işlemi de Adana Adli Tıp Kurumu'nda tamamlandı. Üzerlerinde çok sayıda kurşun yarası bulunan teröristlerin henüz açık kimliklerinin net olarak belirlenmediği ileri sürüldü. Cenazeleri teşhis etmek için herhangi bir başvurunun da yapılmadığını belirtildi.

GÜNEYDE TERÖRİSTLERİN BARINDIĞI DAĞLAR KUŞATILDI

Adana'nın Pozantı İlçesi'nde 2 polisin şehit edilmesi üzerine Toroslar, Osmaniye'de belediye su deposunun, Antakya'da da Radar Komutanlığının uzun namlulu silahlarla taranması nedeniyle bu dağların devamı olan Amanoslar güvenlik kuvvetleri tarafından karadan ve havadan kuşatıldı. PKK'lıların uzun yıllar barınmaya çalıştığı Amanos ile Toroslar'da her mağaralar araştırılıyor. Özellikle Pozantı saldırısından sonra kaçtığı ileri sürülen 2 PKK'lının gidebileceği Toroslar'daki ormanlık alanlar da didik didik ediliyor.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler