HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit annesinin duygulandıran sözleri

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde, 1996'da Tunceli'deki terör saldırısında şehit olan oğlunun mezarını ziyaret eden Firdevs Yayman, terörün Türkiye'ye her zaman musallat olduğunu belirtti.

İSKENDEURN (Hatay), (DHA)-Firdevs Yayman, terörün Türkiye'ye her zaman musallat olduğunu belirterek, "Çok üzgünüz. Allah ıslah etsin bu dünyayı. Yitip giden bu gençlerimizden, kalbim ağrıyor" dedi.

Ramazan Bayramı nedeniyle İskenderun'da protokol üyeleri şehitlikte düzenlenen törende bir araya geldi. Karaağaç Asri Mezarlığı'ndaki şehitlikte düzenlenen törene İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, İskenderun Belediye Başkanı AK Partili Seyfi Dingil, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaşlar ve şehit yakınları katıldı. İlçe Müftüsü Mehmet Taştan'ın dua okuduğu törende protokol üyeleri şehit mezarlarını tek tek dolaşıp, şehit yakınlarına kırmızı karanfil verdiler, bayramlarını kutladılar.

'FAKİR HALİMİZLE YETİŞTİRDİK'

Törenin ardından protokol üyeleri şehit yakınlarının bayramlarını kutlayıp sohbet ederken şehit annesi Firdevs Yaman'ın sözleri törene katılanları duygulandırdı. Oğlu Jandarma Er Ahmet Yaman'ı 1996'da Tunceli'deki terör saldırısında şehit olduğunu hatırlatan anne Yaman, "Çok üzgünüz. Allah ıslah etsin bu dünyayı. Yitip giden bu gençlerimizden, kalbim ağrıyor. Gördüğüm zaman bayılıyorum. Kolay değil bir anne çocuklarını nasıl yetiştiriyor? Allah bu zalimleri, dilerim yok et yarabbi. Analar ağlıyor be kardeşim analar ağlıyor. Fakir halimizle yetiştirdik. Çocuk, ayakkabısı delik karton koyuyordu okula öyle gidiyordu. Bitirdi okulunu, tutturdu askere gideceğim. 'Oğlum Allaha emanet' dedim. 'Gidiş var dönüş yok anne üzülme sen' dedi. Bana telefon açıyor, 'ellerinden öperim, ayaklarından öperim. Hakkını helal et bana.' O gün, ikinci günü haberi geldi. Hepsine üzülüyoruz, tek oğluma değil. Her biri fidan" diye konuştu.

'KARIŞTIRIYORLAR'

Milletvekili Orhan Karasayar'a dönerek, Türkiye'ye terörün her zaman musallat olduğunu da ifade eden şehit anası, "Bu vatana, bu topraklara musallat oldular. Ne istiyorlar? Bilmiyorum. Bak nasıl karıştırdılar, kalkınacağız diye" dedi.

Karasayar ise şehit annesini "Bunlar da bitecek dua edin" diyerek teselli etmeye çalıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler