HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit Astsubay Erdem Ertan son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı

Yüksekova ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Astsubay Üstçavuş Erdem Ertan için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törende cami avlusunda taziyeleri şehidin annesi Aynur Ertan, babası Mustafa Ertan ile dört aylık hamile olduğu belirtilen Van'da öğretmenlik yapan eşi Hacer Ertan ile aile yakanları kabul etti. Şehit eşi Hacer Ertan ve annesi Aynur Ertan'ın ayakta durmakta zorlandıkları gözlendi.

Kocatepe Camisindeki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı bakanlar, kuvvet komutanları, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin cenaze namazını Ankara Müftüsü Mefail Hızlı kıldırdı. Hızlı, dua sırasında, şehit Erdem'in ülkenin birliği, beraberliği için canını Allah'a adadığını belirterek ardından helallik istedi.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, şehit Astsubay Ertan'ın naaşı bir süre tören mangasının omuzlarında taşındıktan sonra top arabasına konulmasının ardından askeri bando takımı eşliğinde taşındı.

AİLENİN TEK ÇOCUĞU

Ailenin tek çocuğu olan şehit Astsubay Ertan'ın cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenden ayrılmadan önce şehidin babası Mustafa Ertan'a başsağlığı diledi.

SARE DAVUTOĞLU ŞEHİT EŞİ VE ANNESİNİN YANINDAN AYRILMADI

Törenekatılan Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu şehidin eşi Hacer Ertan, annesi Aynur Ertan ve aile yakınlarının yanından biran olsun ayrılmadı. Davutoğlu'nun zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Şehidin hamile eşi Hacer Ertan'ın, Sare Davutoğlu'ndan doğumunu kendisinin yaptırmasını istediği öğrenildi. Bunun üzerine Sare Davutoğlu'nun da, "Tabi, inşallah yaptırırım" karşılığını verdiği bildirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler