HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit babası Okay: Terörle Kürtleri ayırt etmemiz gerekiyor

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde, Köprülü Jandarma Tabur Komutanlığı'nda 9 yıl önce terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit düşen Asteğmen Zeki Burak Okay, ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Şehit babası Okay: Terörle Kürtleri ayırt etmemiz gerekiyor

Şehidin babası Sezai Okay, "Terörün dini, imanı yoktur. Terörle Kürtleri ayırt etmemiz gerekiyor" dedi.

Şehit oğlunun Pınarbaşı Şehitliği’ndeki mezarını ziyaret eden baba Sezai Okay, mezara beyaz karanfil koydu. Oğlunun kabri başında konuşan Okay, yıllardır kanayan yaranın bir türlü iyileşmediğine dikkat çekti. Son zamanlarda artan terör olaylarıyla ilgili de konuşan Okay, terör örgütü PKK ile Kürt vatandaşları aynı tutanlara tepki göstererek, "Hiçbir zaman Kürt düşmanı olmadık. Tam dersine terörle Kürtleri ayırt etmemiz gerekiyor. Bu ülkede yaşayan Kürtler hallerinden memnundurlar" dedi. Sezai Okay, şöyle devam etti:

"Daha geçen hafta ölen bir yavrumuz vardı. Şehit babası, ‘Ben kürdüm, atam Kürt, babam Kürt, hepimiz Kürt’üz’ diyor. ‘Annem Türkçe bile bilmez ama onun bu vatanla bir sorunu yok ki’ diyor. ‘Ben Türk evladıyım, bu bayrağın insanıyım’ diyor. ‘Seçiyoruz, seçiliyoruz, başbakan oluyoruz, Cumhurbaşkanı oluyoruz ve hepimiz bu imkanlardan yararlanıyoruz’ diyor. Bunları şehit babası söylüyor. Evladının cenazesini PKK’lılara vermiyor. ‘Benim evladım Türk arkadaşlarının, Türk kardeşlerinin yanında yatacak’ diyor. PKK Kürt’lerin temsilcisi değil diyor."

“TERÖRÜN DİNİ, İMANI YOKTUR"

1 Eylül tarihinin “Barış Günü" olarak kutlandığına dikkat çeken Okay, “Maalesef böyle bir günde PKK ses çıkartmak, gücünü göstermek için bu saldırıyı ‘Barış Günü’ne denk getirmiştir. Terörün dini ve imanı yoktur . Terörün derdi o ülkeyi bölmek parçalamaktır. PKK’nın da derdi budur. PKK’nın derdi hiçbir zaman Kürt vatandaşları olmadı. Aslında tamamen daha fazla Kürt düşmanıdırlar" ifadelerini kullandı.

'Çözüm sürecine' de tepki gösteren Okay, 2005’te dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya Kürt meselesi attığını, buna 'Kürt açılımı', 'demokratik açılım', 'İmralı açılımı' dediğini anlatırken şöyle devam etti:

"Habur kapısında yaşanan olayları hep beraber gördük. Bugün evlatlarımızı öldüren 40 bin tane insanın katilleriyle görüştüler. 'Görüşmedik' dediler, 'Görüşenler de ‘şerefsizdir’ dediler. Dünün Başbakanı bugünün Cumhurbaşkanı onlarla görüşmüştür ve görüşmeye de devam etmektedir. Gözlerimizin önünde pazarlık ediyorlar."

Şehit babası Sezai Okay’ı 3 yıl önce Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan Onbaşı Tolga Taştan’ın babası Ali Taştan da yalnız bırakmadı. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler