HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit babası Sezai Okay: "'Bir sorununuz olduğu zaman’ diyenler, maalesef iki gün sonra ortalıkta yoklar"

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde, Köprülü Jandarma Tabur Komutanlığı'nda 10 yıl önce terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit düşen Asteğmen Zeki Burak Okay, ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Şehit babası Sezai Okay: "'Bir sorununuz olduğu zaman’ diyenler, maalesef iki gün sonra ortalıkta yoklar"

Özel sektörde yöneticiyken emekli olan şehit babası Sezai Okay, ülkeyi yönetenlerin şehit ailelerine gereken ilgiyi ve saygı göstermediğini söyledi.

Şehit oğlunun Pınarbaşı Şehitliği’ndeki mezarını ziyaret eden Sezai Okay, mezara, üzerinde 'Kuzumuz… Seni çok özledik ama çok… Annen, baban, kardeşin' yazılı çiçek bıraktı. Oğlunun kabri başında konuşan Sezai Okay, acılarını ve çocuklarının yokluğunu yüreklerine gömdüklerini belirterek, artık sadece vatanın, ülkenin bugünkü durumunu düşündüklerini ve onun derdine düştüklerini söyledi.

İnsanların uğruna öldüğü devletin ve ülkeyi yönetenlerin şehit ailelerine gereken ilgi saygı ve sevgiyi göstermediklerini ileri süren Sezai Okay, "Bize kart verenler,bizi arayan, 'Bir sorununuz olduğu zaman’ diyenler, maalesef iki gün sonra ortalıkta yoklar. Bu insanlar ne yerler ne içerler nasıl bir acı içersindeler, asla soran yok ve aklını yitiren anneler. sağlığını yitiren babalar ölen bir sürü insanlarımız var. Çocukları nedeniyle hayatlarını yitiren bir sürü insanlarımız var" dedi.

Sezai Okay, şehit ailelerine en çok dokunanın açılım süreci diye adlandırılıp, terör örgütünün büyümesi olduğunu kaydederek, bu yüzden doğudaki ilçelerin kan gölüne döndüğünü söyledi. Okay, şehit ailelerine verilen maaşların da azlığından da yakındı.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler