HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit cenazesinde gözyaşları sel oldu

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde PKK’lı teröristlerce şehit edilen Başpolis Memuru 38 yaşındaki Mesut Demirkan, memleketi Çorum’un Boğabağı Köyü’nde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandI

Şehit polisin çocukları babalarını gözyaşları ile uğurladı.

Çorum Özel Harekat Müdürlüğü’nde görevliyken 17 gün önce geçici görev için Mardin’in Nusaybin İlçesi’ne giden ve dün teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Özel Harekat Polisi 3 çocuk babası Mesut Demirkan, bugün memleketi Çorum’un Boğabağı Köyü’nde tören düzenlendi.

Nusaybin’de düzenlenen tören sonrasında uçakla Merzifon Havalimanı’na getirilen şehidin cenazesi, daha sonra helallik alınması için karayoluyla Boğabağı Köyü’ne götürüldü. Şehidin Türk Bayrağı’na sarılı tabutu baba ocağına getirildiğinde gözyaşları sel oldu. Burada alınan helalliğin ardından cenaze omuzlarda köy meydanına taşındı.

KIZI VE OĞLU UĞURLADI

Cenazenin taşınması sırasında tabutun arkasından yürüyen şehidin 8 yaşındaki kızı Rabia ve bir yakınının omuzunda duran 3 yaşındaki oğlu Abdullah Kaan, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin 64 yaşındaki babası Abdullah Demirkan ve eşi 38 yaşındaki Zehra Demirkan’da güçlükle ayakta durabildi.

Cenaze köy meydanına getirildikten sonra Çorum Müftüsü Ahmet Akın tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Namazın ardından şehidin cenazesi Boğabağı Köy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Şehidin cenazesi toprağa verilirken, mesai arkadaşları tarafından havaya 2 el saygı atışı yapıldı.

Cenaze törenine Çorum Valisi Ahmet Kara, Çorum Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Yarbay Ahmet Akın, ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler