HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit Derneği'nin yemeğinde masalar boş kaldı

Şehit aileleri derneğinin çalışmalarını duyurarak kamuoyundan daha fazla destek bulabilmek amacıyla düzenlediği yemekte yürek burkan görüntüler oluştu

İstanbul Şehit Aileleri ve Yakınları Yardımlaşma Derneği’nin üyeleri ile dayanışmayı pekiştirmek ve çalışmaları duyurarak kamuoyundan daha fazla destek bulabilmek amacıyla Avcılar’da verdiği yemeğe davetlilerin önemli bölümünün gelmediği görüldü.

Sadece Belediye Başkanı Handan Toprak geldi

Derneğin her yıl Ramazan ayında verilen iftar yemeği bu yıl Mevlana’nın ‘Şeb-i Arus’ törenlerinin yapıldığı haftaya denk getirildi. Günler öncesinden hazırlıklarına başlanan yemek için Avcılar’daki 5 yıldızlı bir otelde 150 davetlinin konuk edilmesi planlandı ve başta Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Belediye Başkanı Handan Toprak, Emniyet Müdürü Hakan Bolat, davetlilerin tek tek arandığı belirtildi. Dernek Başkanı Yılmaz Doğan ve yönetimdeki 10 üye salona gelerek konukları beklemeye başladı. Ancak, sadece belediye başkanı Toprak yemeğe gelirken beklenilenin aksine salondaki masaların büyük bölümü boş kaldı. Gecede şehitler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

"İşgale karşı en büyük kurtuluş savaşını vermiş bir milletin evladıyız"

Dernek başkanı Yılmaz Doğan, davetlerini kırmayarak gelenlere kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

Dernek yöneticileri de yaptıkları konuşmalarda şehit ve aileleri ve yakınlarına yaşamı kolaylaştırmak, onlara her alanda yardım ulaştırmak, çocuklarına burs sağlayabilmek amacıyla yaptıkları çabalarda yeterli desteği bulamamaktan yakınırken önümüzdeki dönemde tüm parti, STK ve halktan bundan sonra daha fazla yardım beklediklerini anlattı. Yemeğe katılan tek protokol üyesi Belediye Başkanı Handan Toprak, konuşmasında şehit ailelerine yardım etme konusunda faaliyet gösteren dernekteki 11 yöneticiden 8’inin kadın olduğunu görünce sevindiğini vurguladı. Başkan Toprak, Türkiye Cumhuriyeti sınırlarının masa başında değil, büyük bir mücadele ile çizildiğini kaydederek, "İşgale karşı en büyük kurtuluş savaşını vermiş bir milletin evladıyız. Türk Milleti Mustafa Kemal gibi büyük bir liderin etrafında kenetlenerek Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur" dedi, şehit ailelerine her zaman destek çıkılması gerektiğini söyledi. Gece Kuran-ı Kerim okunması, genç mesnevi grubunun sema gösterisi ile devam etti. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler