HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi'ndeki hain saldırıda şehit olan polis memuru Tansu Aydın'ın cenazesi düzenlenen törenle memleketi Zonguldak'a uğurlandı.

Törende ağıt yakan şehit polisin Tayvanlı eşi Vu Yhuy Tuanvi Aydın, Budist inancına göre eşi için yere kapanarak dua etti, Tayvanca ağıtlar yaktı. Şehit polisin eşinin sözleri anlaşılmasa da yürekleri dağladı. Tabut ambulansa bindirilirken arkasından giden Vu Yhuy Tuanvi'yi kadın polisler güçlükle sakinleştirdi.

SEHİT TANSU AYDIN'A ZOR VEDA! FOTO GALERİ

Diyarbakır'da trafik kazasıyla ilgili tutanak tutarken uğradığı silahlı saldırıda şehit olan evli ve 6 yaşında bir kız çocuğu babası Tansu Aydın (37) için Emniyet Müdürlüğüönünde tören düzenlendi.

Düzenlenen törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, askeri ve sivil erkan ile şehidin ailesi katıldı.

Tören alanına gelen şehit polisin babası Fikret, annesi Ulviye, ablası Banu İllezin ve 2015 yılının Mayıs ayında evlendiği ikinci eşi Tayvanlı Vu Yhuy Tuanvi Aydın'ın güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

TAYVANLI EŞ BUDİST İNANCINA GÖRE DUA ETTİ

Şehit polisin tabutunun ambulanstan indirilmesi sırasında Tayvanlı eşi Vu Yhuy Tuanvi Aydın ile yakınları ağıtlar yaktı. Törende Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in konuşması sırasında sandalyede oturan şehit polisin Tayvanlı eşi Vu Yhuy Tuanvi Aydın yere diz çökerek Budist inancına göre dua etti.

Kadın polislerin kendisini kaldırmasına izin vermeyen şehidin eşi, önce iki elini birleştirip başına götürdü, daha sonra secdeye varır gibi yere kapandı. Budizm inancına göre yaptığı duayı defalarca takrarlayan şehit eşi, kadın polisler tarafından sakinleştirildi. Törende şehit polisin babası Fikret ile annesi Ulviye ve diğer yakınları da gözyaşlarına boğuldu.

17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Törende konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, saldırıdan sonra düzenlenen operasyonda 17 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Saldırıyı Terör örgütümensuplarının düzenlediğini belirten Vali Aksoy, şöyle konuştu:

"Özellikle trafik hizmetleri gibi tutanak tutma amaçlı görev başında olan bu arkadaşlarımıza yapılmış alçakça bir saldırıdır. Emniyet teşkilatımız, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna, halkın huzur ve güvenliği için görev yapmaktadır. Benzer bir görevin ifası için dün alanda bulunan iki meslektaşımıza bölücü terör örgütü mensuplarınca silahlı saldırıgerçekleştirilmiştir.

Saldırı sonucu hastaneye intikal ettirilen yaralılarımızdan Tansu Aydın şehit olmuştur, Ali Karahan adlı polis memurumuzun da şu anda tedavisi devam etmektedir" dedi.

"DAHA KAÇ OCAĞA ATEŞ DÜŞECEK”

Konuşmaların ardından şehidin cenazesi havaalanına götürülmek üzere ambulansa bildirildi. Bu sırada, şehidi tabutuna sarılan ailesi ağıtlar yaktı. Kardeşinin tabutuna sarılan abla Banu İlleez, "Bakanım ağabeyimi bana geri verin. Kaç tane polis daha şehit olacak. Yeter artık yeter. Ağabeyimi geri verin. Daha kaç ocağa daha ateş düşecek” sözleri ile törende bulunan Bakan Mehdi Eker'e tepki gösterdi. Şehidin eşi Vu Yhug Tuanvi ise kadın polislerin çabası ile ayakta durabildi. Baygınlık geçiren anne Ulviye Aydın ise ambulansa bindirilerek, hastaneye kaldırıldı.

(Ajanslar)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler