HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit uzman çavuş Haşim Dirik, Sarıgöl'de toprağa verildi

Türkiye her gün bir başka şehidine ağlarken, ateşin düştüğü ocaklarda acı ve öfke bir arada yaşanıyor.

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Haşim Dirik'in memleketi Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde bir asker annesinden, hem teröre hem de yöneticilere tepki geldi. Oğlu Siirt'in Eruh İlçesi'nde astsubay olan Elif İnce, yakın arkadaşı olan şehit uzman çavuşun annesi Huma Dirik'e sarılıp ona destek vermeye çalıştı.

Elif İnce ardından da evin avlusunda ve sokakta toplanan yüzlerce kişinin önünde, hem terör örgütüne hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na tepki gösterdi. Vatandaşların da sözlerine alkışlarla destek verdiği Elif İnce'nin sözleri yürekleri dağladı.

"Herkesin vatanı bu vatan. Yazık bu delikanlılara, günah bu ana çocuklarına. Her gün ben de bekliyorum, sıra bana ne zaman gelecek diye. Yeter, bir çaresini bulsunlar artık! Yeter! Günah bu ana doğurduklarına. Büyüt, besle, okut, bir kör kurşunla devirsinler. Biz neler çektik onları büyütene kadar. Gelsin elin üç çapulcusu öldürsün diye değil! Yazıklar olsun."

Elif İnce bu sırada yanına gelip kendisini teselli etmeye ve sakinleştirmeye çalışan Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk'a "Nasıl sakin olayım. Şehit askerin annesi Huma anne öldü artık. Nasıl yaşayacak?" dedi.

Şehidin bir başka yakını ise "Şehit annesinin ne demek olduğunu öğrenseydi bir başbakan. Bu kadar ortalığı karıştırıp hükümet kurmayan rezil heriftirler onlar. Başka hiçbir şey değil. Her çeşit insan öldürüyorlar. Kendi Cumhurbaşkanlarından, kendi konsoloslarından, kendi milletvekillerinden hiçbir çocuk ölmedi. Çıkarsınlar göstersinler bir kere. Yazıklar olsun onların insanlığına, yazıklar olsun onların milletvekilliğine, sadece boy gösterisi yapıyorlar. Geçen seneki şehitin annesini, bıraktılar da gittiler. Sadece gösteri yapmak için. Gösteri yapmak için ama burada can gidiyor can. Vatan için gidiyor. Şehit anaları kurtarıyor bu vatanı, Türkiye’yi. Onları hiçbir şekilde teslim etmeyecek. Vur emri zaten var, uygulatmayan var" dedi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler