HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sel durdu, evler hala su içinde

Sel durdu, evler hala su içinde

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI(Afyonkarahisar), (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde yağmur ve eriyen kar sularının yarattığı selde su baskını yaşanan evlerde tahliye çalışmaları sürüyor.

Sandıklı'da 27 Mart'ta başlayıp 24 saat aralıksız yağan yağmur, eriyen kar sularıyla birleşince sele neden oldu. Akharım Beldesi'ndeki Örenler Sulama Barajı taşarken, ortaya çıkan sel nedeniyle ilçe merkezi, bağlı köylerde çok sayıda ev, işyeri ve tarım arazisi su altında kaldı. Barajdan taşan sel sularına kapılarak sürüklenen onlarca balık da telef oldu. Yağışın durmasıyla sel suları çekilirken, Ekinhisar, Yolkonak, Ürküt, Oda, Kozvan, Alagöz ve Hırka köylerinde Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ve köylüler pompalarla ev, besihane ve samanlıklara dolan suların tahliyesine başladı.

"ÜRÜNLERİN YÜZDE 80'İ GİTTİ"

Ürküt Köyü azalarından Özcan Güney, sel sularının köyden çekildiğini anlatırken şöyle konuştu:

Tahliye çalışmaları başladı. Köye akan suyun yönünü de kepçeler yardımıyla kuru çaya yönlendirdik. AFAD ekipleriyle suları evlerden, besihanelerden ve bahçelerden tahliye ediyoruz. 3 gündür sel sularıyla mücadelemiz devam ediyor. Tarlalardaki ürünlerimizin yüzde 80'i gitti. Bunun tek sevindirici yanı can kaybı olmayışı. Buna da şükür."

"3 GÜNDÜR EVE GİREMİYORUZ"

Ürküt Köyü sakinlerinden Kezban Kahraman, evlerinin çok kötü durumda olduğunu, içinde durulamaz halde bulunduğunu ifade ederken "3 gündür eve giremiyoruz. Yetkililer de girmememiz konusunda uyardı. Bugünle birlikte 4 gün oldu. Eşimin akrabalarının evinde kalıyoruz. Hayvanlarımızı da başkalarının besihanelerine taşıdık. Besihanemiz de girilecek durumda değil" diye konuştu.

"HER ŞEY SU ALTINDA KALDI"

Aile fertleri ile birlikte 3 günden bu yana sel sularını tahliye etmek için uğraştıklarını anlatan Zeliha Cantürk de "Evimiz, ineklerimiz her şeyimiz sular altında kaldı. 3 gündür sel sularını evimizden çıkarmak için uğraşıyoruz. Daha önce suyun yönünü çaya doğru yönlendirseydiler sorun olmazdı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler