HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sel Fatsa'da hayatı felç etti

Sel Fatsa'da hayatı felç etti

ORDU (İHA) - Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde 2 saat süren sağanak yağış hayatı felç etti. Sel sularının etkisiyle sürüklenen araçlar işyerlerine de büyük zarar verdi.

Akşam saat 20.00 sularında başlayan sağanak yağış sırasında karayolu trafiğe kapandı. Küçük araçlar karayolunda denize sürüklenme tehlikesi yaşadı. Sel etkisini en çok Dereüstü Caddesi'nde gösterdi. Sel suları, otomobilleri Reşadiye Caddesi'ne kadar sürükledi. Sürüklenen özel bir oto, bir mağazanın içine girdi. Aynı işyerinin içerisi selden büyük zarar gördü. Şehirde sel nedeniyle 3 saat kesilen elektrik, yapılan çalışmanın ardından ilçeye tekrar verilmeye başlandı. Ayrıca haberleşme sorunu da yaşandı.

Oluşan sel felaketi nedeniyle Kaymakamlık ve Belediye, bütün birimlerini harekete geçirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, selden zarar gören esnafları ziyaret etti. Bu arada Ünye İlçesi'nde yaşanan sel felaketini inceleyen Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl de sel sonrası ilçeye gelerek İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'nda Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ile görüşerek, "Geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Gözlügöl, ekipleri Fatsa için seferber edeceğini söyledi.

Gece boyunca incelemelerini sürdüren Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, hiç beklemedikleri bir afetle karşılaştıklarını belirterek, "Komşu ilçemizde yaşanan sel nedeniyle tedbirliydik. Ancak her şey bir anda oldu. Bütün kanalizasyon, su isale hatlarımız ve yollarımız büyük zarar gördü. İlçe esnaflarımızdan çok büyük zararlar gören oldu. Gerek biz gerekse kaymakamlık gerekli zarar tespitlerini zaman geçmeden yapacak. Allah beterinden korusun" dedi.

Diğer yandan ilçede kısa bir süre önce hizmete giren Özel Çınar Tıp Merkezi de selden büyük zarar gördü. Tıp merkezinin bodrum katı sular altında kaldı. Bodrum katta bulunan tıbbi cihazların kullanılamaz hale geldiği ve yaklaşık 2 milyon YTL.'lik zarar oluştuğu bildirildi.

undefined

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler