HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selahattin Demirtaş Yaşar Kemal'i ziyaret etti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak ve beraberindeki bir grup, yoğun bakımda tedavi gören Yaşar Kemal'i ziyaret etti.

Selahattin Demirtaş Yaşar Kemal'i ziyaret etti

Demirtaş ziyaret sonrası yaptığı basın açıklamasında, “Sevgili Yaşar Kemal hastalığı sebebiyle tedavi görüyor. Bizde ailesi ve eşine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Doktorlarından kısaca bilgi aldık. İnşallah temennimiz o ki, doktorlarının da belirttiği gibi en kısa sürede sağlığına kavuşur ve bu kapıdan yürüyerek çıkar diye duacıyız bizlerde…" dedi.

"Elbette ki Yaşar Kemal gibi şahsiyetler kolay yetişmiyor" diyen Demirtaş, "Türkiye halklarının, bütün ezilenlerin ortak sesi ve vicdanı olmayı başarmış sanatıyla edebiyatıyla sessizlerin sesi olmayı başarmış sanatçılar az yetişiyor. Bizler açısından da Yaşar Kemal'in varlığı son derece kıymetlidir. Sadece Edebiyat, sanat dünyası için değil. Toplumdaki özgürlük, demokrasi ve barış arayışçıları için… Toplumun bütün ötekileştirilmiş kesimleri için, Yaşar Kemal'in sesi çok önemlidir. Durmayacak, hiç susmayacak bir yürekten söz ediyoruz. Elbette ki tarih boyunca toplumlara mal olmuş böylesi şahsiyetler her zaman ölümsüzlükleriyle anılırlar. Zaten Yaşar Kemal'in bugün halka topluma bu denli Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine mal olmuş duruşu onun sonsuza kadar yaşayacağını gösteriyor. İnşallah ta buradan en kısa zaman içerisinde tedavisi sonuç almış şekilde, sevgili Ayşe ablayla eşiyle el ele tutuşarak çıkacak diye temenni ediyoruz. Dualarımız onunla bu yöndedir. Bizde bugün bu duygularımızı paylaşmak üzere buraya geldik. Kendisi yoğun bakımda olduğu için hasta ziyaretinin uygun olmadığı biliniyor onun için ısrar etmedik eşi ve yakınlarıyla görüştük" ifadelerini kullandı.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler