HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selam Tevhid'de Kumpas Davası'nda 10 sanık tahliye edildi

Kamuoyunda ''Selam Tevhid'' olarak bilinen soruşturmada usulsüzlük yapıldığına ilişkin ''paralel yapıya'' yönelik davada, 10 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.

Selam Tevhid'de Kumpas Davası'nda 10 sanık tahliye edildi

İSTANBUL,(DHA)-Selam Tevhid'de Kumpas" davası kapsamında, firari sanıklar Fetullah Gülen ve Emre Uslu ile eski emniyet müdürleri Yurt Atayün, Ömer Köse ve muvazzaf subayların da aralarında bulunduğu 55'i tutuklu 122 sanıklı davada, cumhuriyet savcısı 24 tutuklu sanığın tahliyesini talep etti. Mahkeme, 10 sanığın tahliyesine karar verdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince büyük salonda yapılan duruşmanın akşamki bölümünde, tutuklu sanıkların tahliye ve reddi hakim talepleri alındı.
Mahkeme Heyeti Başkanı Canel Rüzgar, tahliye ve reddi hakim taleplerini alacaklarını ve bu konuda bir karar vereceklerini belirtti. Tutuklu sanıkların avukatları ise söz alarak hem reddi hakim hem de müvekkillerinin tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Tahliye ve reddi hakim taleplerine ilişkin görüşleri sorulan cumhuriyet savcısı Ali Kaya, tutuklu kaldıkları süre ve suç vasfının değişme ihtimali nedeniyle 24 sanığın tahliyesini istedi. Savcı Kaya diğer 31 sanığın ise tutukluluk hallerinin devamını, reddi hakim taleplerinin ise kabul edilmemesinin talep etti.
Mahkeme heyeti, talepleri karara bağlamak üzere duruşmaya ara verdi.

10 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Selam Tevhit terör örgütünü soruşturduları için tutuklanan polislerin yargılandığı davada 3 asker ile 7 polis tahlye oldu.

Duruşma savcısı Ali Kaya, dün açıkladığı mütalaasında 26 tutuklu askerden 22'sinin tutuklu bulundukları süre, suç vasfının değişme ihtimali ve mükerrer yargılama sebebiyle tahliyesini istemişti. MİT TIR'larının durdurulmasi ile ilgili askerler, Adana'da devam eden yargılamada da sanık olarak bulunuyor. Bu sebeple aynı suçlamalarla alakalı iki ayrı yargılama olamayacağı için tahliye istendiği belirtilmişti. Mahkeme, verdiği ara kararında savcının talebini değerlendirdi. 3 asker ile 7 polisin tahliye edilmesine karar verildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler