HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selami Altınok: Cizre'ye varmaları söz konusu değildir

İçişleri Bakanı Altınok, Cizre'de ele geçirilen mühimmatın, operasyonların haklılığını ortaya koyduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Selami Altınok, düzenlediği basın toplantısında, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 4 Eylül 2015 günü başlayan operasyonlarda 800 kilogram patlayıcının imha edildığini, 30 hendek ile barikatın kaldırıldığını söyledi.

Operasyonda 10 örgüt mensubunun gözaltına alındığını ifade eden Altınok, şöyle konuştu:

"İkisi kimliği belirsiz olmak üzere yedi terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir. 11 polisimiz ve dört vatandaşımız yaralanırken, bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu operasyonlarda Cizre'de ele geçirilen mühimmat, operasyonların ne kadar haklı ve doğru olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur."

"Can güvenliği için gereken adımlar atılıyor"

Operasyonlar başladığından itibaren vatandaşların her türlü ihtiyacının karşılanmasına özen gösterildiğine dikkati çeken Altınok, şöyle konuştu:

"Operasyonların başladığı ilk andan itibaren vatandaşlarımızın can güvenliği için gereken adımlar atılırken, Cizre halkının insani tüm ihtiyaçlarının karşılanması, sağlık, gıda gibi ihtiyaçları için azami düzeyde özen gösterilmektedir. Bu çerçevede valilik tarafından belirlenen noktalarda gıda dağıtımı yapılmakta, fırınlar açılmakta ve sağlık hizmetleri için gereken tüm tedbirler devreye sokulmaktadır. Fakat özellikle sağlık personeline yönelik olarak terör örgütünün sistematik bir şekilde saldırılar düzenlediği ve bu hizmetleri engellemek için elinden geleni yaptığı bilinmektedir."

"Cizre'ye varmaları söz konusu değildir"

Altınok, sokağa çıkma yasağı uygulandığının tüm Türkiye tarafından bilindiği Cizre'de insanların can güvenliğinin herşeyden önce geldiğini vurguladı.

Altınok, şunları kaydetti:

"Cizre'de sokağa çıkma yasağı olduğunu bütün Türkiye biliyor. Bütün vatandaşlarımızın olduğu gibi sayın genel başkanların, sayın bakanların ve milletvekillerinin de güvenliği bizim için herşeyden önce geliyor. Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlama noktasında göstermiş olduğumuz hassasiyeti sayın bakanlar ve milletvekilleri için de aynen gösteriyoruz. Cizre'ye varmaları durumunda farklı provokatif olaylara sebebiyet verebileceğini de değerlendirdiğimizden dolayı kendilerinin güvenliğini ve huzurunu sağlama noktasında Cizre'ye varmaları söz konusu değildir, ona müsaade etmeyeceğiz."

"310 kişi gözaltına alındı"

Yurt genelinde huzur ve barış ortamını bozmaya yönelik provokasyon eylemlerinde 69 parti binasına saldırı gerçekleştirildiğini bildiren Altınok, sözlerini şöyle sürdürdü:

"7 ilimizde toplam 30 ev ve iş yeri ile 8 aracın hasar görmesine sebebiyet verilmiştir. Gerçekleşen bu eylemlerde, 40 polisimiz ile 51 vatandaşımız yaralanmış, maalesef 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Kamu düzenini bozan bu eylemlere anında müdahale edilmiş, şüpheliler ele geçirilmiş ve olaylarla ilgili 310 kişi gözaltına alınarak haklarında adli işlemler başlatılmış ve konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir."

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISINI AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Selami Altınok, 4 Eylül 2015 tarihinden itibaren sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde düzenlenen operasyonlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Altınok Cizre'de 30-32 civarında teröristin öldürüldüğünü açıkladı. İçişleri Bakanlığı, Cizre'de devam eden operasyonlara ilişkin polis kamerası tarafından çekilen görüntüleri paylaştı.

Altınok, "Bilindiği gibi başta PKK KCK olmak üzere, terör örgütleri genel seçimlerinin ardından güvenlik güçleri ve sivillere yönelik saldırılar gerçekleşmiştir. 7 Haziran'dan bu yana polis bölgesinde 318 terör eylemi gerçekleşmiştir. Artan eylemler neticesinde 24 Temmuz 2015'te başlayan süreçte başta DEAŞ,PKK,KCK olmak üzere terör örgütlerinin faaliyetlerine yönelik geniş kapsamlı operasyonlar başlamıştır. Şırnak ilimizde, 91 kişi hakkında yakalama kararı iletilmişti. Yargının taleplerinin yerine getirilmesi ve hukuk dışı olaylara karşı bu çerçevede bir operasyon başlatılmıştır. Bu operasyonların sağlıklı şekilde yürütülmesi, sivil vatandaşlarımıza herhangi bir zarar gelmemesi için 4 Eylül'den itibaren Cizre ilçemizde sokağa çıkma yasağı, hendeklerin kapatılması, mayınlı barikatların kaldırılması, teröristlerin yakalanması, bombalı silahlı saldırıların engellenmesi, vatandaşlarımıza sunulan adalet eğitim ve sağlık gibi hizmetleri aksatan şiddet olaylarının sona ermesi için gerçekleştirmiştir. Güvenlik güçlerimiz sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi için azami özeni gerçekleştirmiştir. Operasyonlarda Cizre'de ele geçirilen mühimmat operasyonların ne kadar haklı olduğunu ortaya koymuştur. Operasyonlarda 800 kilo patlayıcı imha edilmiş, 30 barikat kaldırılmıştır. 10 örgüt mensubu gözaltına alınmıştır. İki kalaşnikof marka tüfek, el bombası ele geçirilmiştir. 21 roketatar ve bir tuzaklı bomba kullanılmış, 6 zırhlı aracımız hasar görmüştür. Terör örgütünün kaybının 30-32 olduğu değerlendirilmektedir" dedi.

TERÖRÜ PROTESTO YÜRÜYÜŞLERİ

Altınok, "Öte yandan bu süreçte operasyonların etkisini azaltmak amacıyla, terör örgütüne müzahir gruplarda, başta sosyal medya olmak üzere kapsamlı dezenformasyon kampanyası başlatılmıştır. Operasyonların başladığı ilk andan itibaren, Cizre halkına Valilik tarafından belirlenen dönem ve noktalarda gıda dağıtımı yapılmakta, sağlık hizmetleri için gereken tedbirler ortaya konmaktadır. Sağlık personeline terör örgütnün saldırılar düzenlediği bilinmektedir. Bilindiği üzere 6 Eylül’de Dağlıca’da yola döşenen el yapımı patlayıcıların patlaması neticesinde 16 askerimiz şehit olmuştur. Iğdır’da görevli personeli taşıyan araçlara yönelik terör eylemi gerçekleşmiş 13 polisimiz şehit olmuştur. Şehit düşmüş evlatlarımızı vatandaşlarımız bağrına basmıştır. Öte yandan ülke genelinde 7-8-9 Eylül'de çeşitli STK'lar ile 72 ilimizde 859 eylem gerçekleştirilmiştir. Çok sayıda basın açıklaması yürüyüş gibi etkinlikler düzenlenmiş, vatandaşlarımız tepkisini ifade etmiştir. Ancak bunların dışında başkalarının hak ve özgürlüğünü hiçe sayan bazı eylemlerin de gerçekleştiği görülmüştür. 69 parti binasına saldırı, 7 ilimizde toplam 30 ev ve işyeri ile 8 aracın hasar görmesine sebebiyet verilmiştir. 40 polisimiz 51 vatandaşımız yaralanmış, 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olaylarla ilgili 310 kişi gözaltına alınmıştır" diye konuştu.

"EN KISA ZAMANDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI KALDIRMAK İSTİYORUZ"

Altınok, "Hayatın olağan akışını olumsuz etkileyen, birliğimize kast eden her türlü faaliyetimizi engellemek ve yasaların verdiği yetkiler çerçevesinde fedakâr şekilde yürüttüğümüz çalışmalar aynı şekilde devam ettirilecektir. Faaliyetlerimizi en kısa sürede tamamlayıp ve mümkün olduğu en kısa zamanda sokağa çıkma yasağını kaldırmak istiyoruz. Olağana dönmek hepimizin birinci amacı. Bu terör olaylarının organize olduğunu düşünüyoruz, bireysel olma şansı söz konusu değildir" dedi.

(Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler