HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selman Ada'ya şok ceza

Eski Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü, orkestra şefi Selman Ada, AK Parti’yi eleştiren WhatsApp mesajı nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından meslekten ihraç edildi.

Selman Ada'ya şok ceza

Kültür ve Turizm Bakanlığı, WhatsApp ile kurum yöneticilerine “A ve K partisiyle yönetim cahil çoğunluğun eline geçti. Bunlar plaja gitmez, mayo giymez. Tiyatro kültürü olmayan, Batı’yı kavrayamamış kasabalılar. 16 yıl kesintisiz tek başına iktidar olarak çok uzun bir zaman, sonuçlarını görüyoruz” mesajını atan eski Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü, orkestra şefi Selman Ada’yı meslekten ihraç etme kararı aldı.

Geçen ay görevinden alınan Ada hakkında, Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından kendi eserlerini en yüksek telif ücreti ile sahneletmek, konaklama giderlerinde kurumu zarara uğratmak gibi çeşitli nedenlerle soruşturmalar yürütülüyordu. Ada’nın soruşturma dosyasına son olarak ise Hürriyet’in daha önce duyurduğu, Cumhuriyet’in 94’üncü yıldönümü nedeniyle kurumun il müdürlüklerine gönderdiği WhatsApp mesajı girmişti.

Ada’nın mesajının AK Parti’nin üst düzey yöneticilerinde de rahatsızlık uyandırdığı öğrenildi. Mesajla “toplumun bir kesimini aşağılamak, haksız ithamlarda bulunmak” suçunun işlendiği öne sürüldü. Mesajın “657 sayılı Devlet Memurları Yasası’na” da aykırı olduğunu savunan Bakanlık, “hakkında başlatılan soruşturmalar nedeniyle” emekliliğini isteyen Ada’nın “meslekten ihracını” istedi. Ada’nın meslekten ihracının gerekçesini de 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’nın 125/e maddesinin a bendi oluşturdu. Ada’nın maddenin ‘a’ bendinde yer alan “İdeolojik veya siyasal amaçlarla kurumların huzur, sükûn ve çalışma düzenini bozmak” hükmünü “ihlal ettiği” belirtildi.

Bu hüküm gereği Ada’nın meslekten ihracı istenirken, ihraç tebligatı da dün itibarıyla Ada’ya yapıldı. Böylece Ada hüküm gereği devlet memurluğunun kendisine getirdiği haklardan da yararlanamayacak.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler