HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selvi: Kılıçdaroğlu'nun iddiası FETÖ'cü isme ait çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Rıza Sarraf’ı izleyen bu devletin saygın kurumları var. 18 Nisan 2013 tarihinde dönemin başbakanı Erdoğan’ın önüne bilgi notu bırakılır, konusu Rıza Sarraf’tır. MİT, 3 sayfalık bilgi notu bırakılır” iddiasının FETÖ firarisi bir isme ait olduğu ortaya çıktı. Konuyu köşesine taşıyan Abdulkadir Selvi, MİT'in bir raporu olmadığını da açıkladı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Reza Zarrab konusunda MİT tarafından uyarıldığı konusunu köşesine taşıdı. Selvi, "Kemal Bey, bu kez MİT raporunu gündeme taşıdı. 'Rıza Sarraf’ı da izleyen bu devletin saygın kurumları var. 18 Nisan 2013 tarihinde dönemin başbakanı Erdoğan’ın önüne bilgi notu bırakılır, konusu Rıza Sarraf’tır. MİT, 3 sayfalık bilgi notu bırakılır' dedi" hatırlatması yaptı.

MİT’in, 17-25 Aralık’tan 9 ay önce Erdoğan’ı, Reza Zarrab ile Zafer Çağlayan ve Muammer Güler arasındaki ilişkilerin ortaya çıkması halinde hükümet aleyhine kullanılabileceği konusunda uyardığını iddia ettiğini dile getiren Selvi, "Kemal Bey’in gündeme getirdiği MİT iddiası, yeni bir haber değil, tam aksine bayat bir yemekmiş. Gazetecilik deyimiyle kokmuş balık. Haber, 5 Ocak 2014 tarihinde T24 haber sitesinde, “MİT 8 ay önce yazmış; bakanların Zarrab’la ilişkisi ortaya çıkarsa!...” başlığıyla yayınlanmış. 17-25 Aralık’tan 10 gün sonra. Hem de Arzu Yıldız imzasıyla. Arzu Yıldız kim? Telefonunda ByLock çıkan, FETÖ’nün firari gazetecilerinden. Şu sıralarda ABD’deki Zarrab davasını yayınlamakla meşgul" dedi.

MİT YALANLADI

Selvi, 2015'te MİT tarafından yapılan açıklamayı da anımsattı. MİT tarafından mahkemeye gönderilen bir cevabi yazıda, “18 Nisan 2013 tarihli Reza Zarrab’ın suç işlediğine dair tespitler içeren teşkilatımız tarafından hazırlanarak Başbakanlık makamına sunulan rapor bulunmamaktadır” denmişti.

Yazının devamını okumak için tıklayın


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler