HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şemdinli'de askeri hareketlilik

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri birliğe düzenlenen taciz saldırısı sonrası sabah saatlerinden itibaren ilçe semalarında yoğun helikopter hareketliliği yaşanmaya başlandı.

İlçeden 20 kilometre uzaklıkta bulunan Tekeli 1. İç Güvenlik Piyade Taburu'na dün akşam saat 17.30 sıralarında ve bugün sabah saatlerinde PKK üyeleri tarafından uzun namlulu silahlar ve havan topları ile saldırı düzenlendi.

Goman Dağı'nda dün akşam saatlerinde tekrar yoğun bombardıman başlatıldı. Yapılan obüs ve havan atışları sonrasında dağın eteklerinde yer yer yangın çıktığı gözlendi.

Yüksekova yönünden gelen çok sayıda Skosky tipi helikopter ise Şemdinli ilçesinde bulunan 34. Hudut Tugay Komutanlığına iniş yaptı. Helikopterlerin daha sonra Tekeli 1. İç Güvenlik Piyade Taburu'na ve ilçe merkezi karşısında bulunan Goman Dağı'na çok sayıda lojistik malzeme ve asker indirdiği belirtildi.

Bu arada ilçeye bağlı Bağlar köyü ile Rüzgarlı mezraları arasında dün saat 11.00 ve bu sabah saatlerinde yolu kesen PKK üyelerinin vatandaşların kimliklerini kontrol ettiği öğrenildi.

Yaşanan olaylarla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler