HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şemdinli'de askerler ve korucular terörist avında!

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki kayalıklardan halat yardımıyla inen korucular ve askerler, adım adım teröristlerin izini sürüyor. Bugün Şemdinli'de kalekola malzeme taşıyan kamyonun geçişi sırasında bölücü terör örgütü üyeleri tarafından yapılan terör saldırısında 2 işçi hayatını kaybetmiş, saldırı sonrası ise geniş çaplı operasyon başlatılmıştı. Dün de Şemdinli'de yola tuzaklanmış 2 patlayıcı imha edildi.

Şemdinli Derecik Beldesi'ndeki Balkaya Dağları’nda PKK terör örgütüne yönelik operasyonlar aralıksız devam ediyor. Balkaya Dağları’nın kayalık kısımlarında halat yardımıyla inen korucular ve askerler, adeta adım adım teröristlerin izini sürüyor. Cep telefonuyla çekilen görüntülerde hayli keyifli oldukları gözlemlenen korucular ve askerler, bölgedeki operasyonlarını aralıksız sürdürüyor.

ŞEMDİNLİ'DE TERÖR SALDIRISI

İlçede bugün, polisler için yapılan kalekola malzeme taşıyan kamyonun geçişi sırasında teröristler tarafından döşenen el yapımı patlayıcı inflak ettirilmişti. Patlamada 2 işçi yaşamını yitirmişti. Hakkari Valiliği'nden 2 kişinin öldüğü patlamayla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Şemdinli İlçesi Altınsu- Elde Mahallesi sırtları olarak bilinen ve Elde Mahallesi'nde bulunan evlere 100- 150 metre mesafede bulunan bölgede İncesu yoluna bağlanan toprak yol üzerinde 14.08.2017 günü saat 09.16 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarınca toprak yola tuzaklanmış basma düzenekli EYP’nin bir aracın geçişi sırasında patlaması sonucu 2 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetmiştir. Yaşanılan olay ile ilgili olarak Şemdinli İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli özel harekat unsurları, terörle mücadele büro amirliği görevlileri, olay yeri grup amirliği görevlileri ve bomba imha uzmanı görevlileri gerekli çalışmaları yapabilmek için olay yerine intikal etmişler, görevlilerimizin olay yeri çalışmalarında bahse konu patlamanın gece ve gündüz olmak üzere değişik zamanlarda bölgede faaliyet yürüten personelimize yönelik basma düzenekli ve etkisini artırmak amacıyla bilyelerle desteklenmiş saf patlayıcı ile donatılmış, yaklaşık hacim ve ağırlığı 5-10 litre aralığında bulunan el yapımı patlayıcı olduğu tespit edilmiş, olay yeri çalışmaları bittikten sonra İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz olay yerine gelerek incelemelerde bulunmuş ve görevlilerden bilgi almışlardır. Daha sonra İlçe Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman ile birlikte Şemdinli Devlet Hastanesine geçerek patlamada vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunmuşlardır. Ayrıca İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu vatandaşlarımızın yakınlarını arayarak başsağlığı dilemiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

ŞEMDİNLİ'DE 2 PATLAYICI İMHA EDİLDİ

TSK'dan dün meydana gelen yurt içi olaylara ilişkin yapılan bilgilendirmeye göre, Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde, güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen yol ve arazi aramalarında 1 el yapımı patlayıcı imha edildi. Ayrıca Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 2, Siirt'in Pervari İlçesi'nde 1 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Bingöl'ün Yayladere İlçesi'nde, güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi aramasında, 1 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 Dragunov keskin nişancı tüfeği, muhtelif çapta 357 fişek, 6 el bombası, 1 el dürbünü ve 1 ton gıda maddesi ele geçirildi.

DHA/İHA


En Çok Aranan Haberler