HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şemdinli'de hava harekatı, Çukurca'da baskın

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalına düzenlenen hava harekatında en az 3 PKK'lının öldürüldü. Çukurca'da yapılan bir baskında ise silah ve kaçakçılık malzemeleri ele geçirildi, 1 kişi yakalandı.

Şemdinli'de hava harekatı, Çukurca'da baskın

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Şemdinli kırsalına 00.01-00.33 saatlerinde Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla harekat düzenlendi.

Harekat kapsamında, bölgede tespit edilen 3 dinamik hedef ateş altına alınarak imha edilirken, ilk tespitlere göre en az 3 PKK'lı öldürüldü. Savaş uçaklarının daha sonra emniyetle üslerine döndüğü ve zayiat tespitinin devam ettiği açıklandı.

Çukurca ilçesinde düzenlenen operasyonda da çok sayıda silah ve kaçakçılık malzemesi ele geçirildi, bir kişi yakalandı. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, operasyon Ormanlı bölgesindeki Kemer Dağı'ndan inen dere yatağına, gece yarısı baskın tarzında düzenlendi.

DAĞLICA'YA OPERASYON

Türk Silahlı Kuvvetleri, Hakkar'nin Dağlıca bölgesinde saldırı hazırlığında olduğu belirlenen terör örgütüne hava harekatı düzenledi. Operasyonda 7 terörist öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, 13 Eylül 2016 tarihinde 13.14-13.46 saatleri arasında Hakkâri Dağlıca-Alandüz arasındaki kırsalda Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendiği kaydedildi. Bölgede tespit edilen 3 adet dinamik hedef ve bir sığınağın ateş altına alınarak imha edildiği, toplamda 7 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde, Hakkari'nin Çukurca kırsalında icra edilen "Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin Operasyonu"nda bugüne dek 186 terörist etkisiz hale getirilmişti.

PKK'nın, dün Van Beşyol'da düzenlediği bombalı saldırıda 50'nin üzerinde kişi yaralanmıştı

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler