HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şemdinli'den sıcak görüntü! İşte o teröristler

Bugün Şemdinli'den gelen haber tüm Türkiye'nin yüreğini yaktı. 8 güvenlik görevlisi PKK'lı teröristler tarafından haince öldürüldü. Hakkari'de şehit düşen güvenlik görevlilerinin kanı yerde kalmadı. Acı haberlerin ardından bölgede devam eden operasyonlarda Hakkari'de 17, Tunceli'de 9, Şırnak'ta 3 olmak üzere toplam 31 terörist öldürüldü. Öldürülen terörist sayısı 29'a yükseldi. Hainlerin üzerinden Amerika'nın verdiği tanksavar ve silahlar çıktı.

Hakkari Şemdinli'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 2 güvenlik korucusu ile 6 asker şehit olmuştu.

Şehitlerin kanı yerde kalmadı. Hakkari Şemdinli kırsalında 17, Tunceli Nazımiye Kadısırtı Dokuz Kayalar bölgesinde 9, Şırnak'ta 3 olmak üzere terörist olmak üzere toplam 29 terörist etkisiz hale getirildi.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesi kırsalında yapılan operasyonda teröristlerle sıcak temas sağlayan güvenlik güçleri, 9'unu ölü olarak ele geçirdi.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "02 Kasım 2017 tarihinde ilimiz Nazımiye ilçesi kırsalında Tunceli İl Jandarma Komutanlığımızca yapılan operasyonda, terör örgütü mensupları ile sıcak temas sağlanmış, çıkan çatışmada 5 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerden 5 adet kalaşnikof ele geçirildiği belirtilen açıklamada, terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla sürdürüldüğü kaydedildi.

TSK, çatışmanın Hakkari/Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde sınırın sıfır noktasında terör örgütü mensuplarının saldırı girişimi esnasında yaşandığını duyurdu. Haber 7'nin geçtiği habere göre; öldürülen teröristlerin fotoğrafları ortaya çıktı.

Ele geçen silahların arasında ABD'nin DEAŞ'la mücadele iddiası ile YPG'ye verdiği 1 adet AT-4 tank savar silahının bulunması da dikkat çekti.

Türk Silahlı Kuvvetleri Hakkari Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde yapılan arama tarama faaliyetlerinde 3 adet RPG-7 roketatar silahı, 1 adet AT-4 roketatar silahı, 10 adet roketatar mühimmatı, 8 adet sevk fişeği, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 10 adet el bombası ve 5 adet özel yapılmış şemsiyenin ele geçirildiği belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan yazılı açıklama şöyle; " 02 Kasım 2017 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Hakkâri ili Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, sabah saatlerinde meydana gelen çatışma sonrasında, devam eden hava destekli operasyonda, bölgeden Irak kuzeyine kaçmaya çalıştıkları hava ve keşif vasıtaları ile tespit edilen teröristlere yönelik icra edilen hava harekâtında, sabah ölü ele geçirilen 5 teröriste ilave olarak 12 silahlı bölücü terör örgütü mensubu daha (toplam 17 terörist) etkisiz hale getirilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Bölgede yapılan arama tarama faaliyetleri neticesinde; üç adet RPG-7 roketatar silahı, bir adet AT-4 roketatar silahı, 10 adet roketatar mühimmatı, sekiz adet sevk fişeği, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 10 adet el bombası ve 5 adet özel yapılmış şemsiye ele geçirilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir."

Öldürülen teröristlerin üzerinden Amerika'nın verdiği tanksavar ve silahlar çıktı.

(Haber 7)


En Çok Aranan Haberler