HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Semih Özakça'nın annesi ve eşi de açlık grevine başladı

Olağanüstü Hal kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile öğretmenlik görevinden ihraç edilen ve 75 gündür açlık grevi yapan Semih Özakça'nın annesi Sultan Özakça ve eşi Esra Özakça da süresiz açlık grevine başladı. Dün gece saatlerinde Kızılay Yüksel Caddesi'nde başlattıkları açlık grevine İçel Sokak'taki evde devam eden Gülmen ve Özakça için Ankara Cumhuriyet başsavcılığı tarafından yakalama kararı verilmiş ve karar tepkiyle karşılanmıştı.

Ankara'da dün 75 gündür açlık grevinde bulunan Semih Özakça ile Nuriye Gülmen’in gözaltına alınması üzerine Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça ile eşi Esra Özakça süresiz açlık grevine başladı.

"BUGÜNDEN İTİBAREN AÇLIK GREVİNE BAŞLIYORUM"

Anne Sultan Özakça, “Bir şey istemek suçsa, ben de çocuğumun arkasından bugünden itibaren açlık grevine başlıyorum” açıklaması yaptı.

"AÇLIK GREVİNDEN Mİ KORKUYORDUNUZ"

Özakça’nın eşi Esra Özakça da, “Açlık grevinden mi korkuyordunuz, ben ve Semih’in annesi bugünden itibaren açlık grevine başlıyoruz” dedi.

GÖZALTINA ALINDILAR

"KHK ile kamudan ihraç edildikleri" gerekçesiyle açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın gözaltına alınmasını protesto eden gruba öğle saatlerinde polis müdahale etti. Olayda Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça ile eşi Esra Özakça da gözaltına alındı.

- Esra Özakça

- Sultan Özakça

CHP'Lİ VEKİLLERDEN OTURMA EYLEMİ

Kızılay Yüksel Caddesi'nde toplanarak Gülmen ve Özakça'nın gözaltına alınmasını protesto eden grubu polis ekipleri defalarca dağılmaları konusunda uyardı. Aralarında CHP milletvekilleri Mustafa balbay ve Ali Haydar Hakverdi ve Veli Ağbaba'nın da olduğu grup uyarıları dikkat almadı. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri gruba müdahale etti. Yaşanan arbede sırasında 10 kişi gözaltına alındı.

DÜN GECE POLİS BASKIN DÜZENLEDİ

Ankara'da açlık grevine devam eden Gülmen ve Özakça için Ankara Cumhuriyet başsavcılığı tarafından dün gece yakalama kararı verildi. İçel Sokak'daki eve gelen polisler sokağın girişi ve çıkışlarını tuttu. Evde arama yapan polisler Gülmen ve Özakça'yı gözaltına aldı.

Engel olmaya çalışan avukatlar Ebru Timtik ve Ayşegül Çağatay ile Özakça'nın eşi Esra Özakça da gözaltına alındı. CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz Gülmen Özakça'nın evine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Gülmen ve Özakça sağlık kontrolünün ardından Emniyete götürüldü.

"TESLİM OLMADIK, OLMAYACAĞIZ"

Yapılan baskına mahalle sakinleri tarafından tepki gösterilirken, Nuriye Gülmen Twitter hesabından şu mesajı attı:

"Siyasi şube polisleri eve girmeye çalışıyor. Şu an kapıyı kırılıyorlar. Kahrolsun Faşizm! Yaşasın Açlık Grevi Direnişimiz! İşimizi Geri İstiyoruz! Teslim Olmadık, Olmayacağız!"

Semih Özakça ve eşi Esra Özakça da Twitter hesaplarından baskının canlı yayını öncesi "Evimiz basılıyor" mesajını paylaştı.

ENFEKSİYON UYARISI

Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi Benan Koyuncu, açlık grevindeki olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın gözaltında tutulmasının enfeksiyon riski teşkil ettiğini belirtti. Koyuncu fazla enerji harcamamaları gerektiğini belirterek Gülmen ve Özakça'nın bir an önce serbest bırakılmalarını istedi. Koyuncu, açıklamasından şu ifadeleri kullandı:

“Nezaret hanede tutulmaları sağlıkları açısından uygun değil. Açlık grevcilerinin enerji kaybını sıfır indirmek için sıcak tutulmaları gerekiyor. Ayrıca açlık grevi yaptıkları ortamın da temiz olması lazım. Örneğin her gün nevresimleri değiştirilir ki enfeksiyon kapmalarının önüne geçilebilsin” diye konuştu. Gülmen ve Özakça'nın çok kötü koşullarda gözaltına alındığını öğrendiklerini aktaran Koyuncu, “Açlık grevi yapanların gözaltına dahi alınması kabul edilemez. İkisinin de önemli kas kayıpları var. Özellikle Nuriye'de kas kaybı daha yüksek. Fazla enerji harcamamalılar. İkisi de bir an önce serbest bırakılmalı” dedi.


En Çok Aranan Haberler