HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Servis minibüsündeki patlamada olay iddia: Öğrenci gibi davrandı...

İstanbul'un Pendik ilçesinde bu sabah, özel bir üniversiteye ait servis minibüsünde patlama meydana geldi. Patlama sonrası 6 kişi yaralandı. Patlamanın nedenine ilişkin ise, öğrenci gibi davranan bir kişinin çantayı minibüse bıraktıktan sonra araçtan sonra uzaklaştığı ve çantanın seyir halindeyken patladığı iddia edildi. Polisin patlamaya ilişkin incelemesinin sürdüğü belirtildi.

Pendik Sabiha Gökçen Havalimanı bağlantı yolunda üniversite öğrencilerini taşıyan serviste patlama meydana geldi. Olayda 6 kişi yaralandı.

Olay yerine sağlık ekipleri, itfaiye ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alınarak, trafik durduruldu. İnceleme sırasında, servis minibüsü etrafına dağılmış çok sayıda çivi ve metal parçalarının olduğu görüldü.

ÖĞRENCİ GİBİ DAVRANAN BİR KİŞİ ÇANTAYI MİNİBÜSE BIRAKTI

Patlamanın nedenine ilişkin çarpıcı detaylara ulaşıldı. Habertürk'ün edindiği bilgiye göre, öğrenci gibi davranan bir kişi çantayı minibüse bıraktıktan sonra, hemen geleceğini söyledi ve araçtan uzaklaştı. Minibüs bir süre bekledikten sonra hareket etti ve yolda seyir halindeyken çanta infilak etti.

YARALILARIN DURUMLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Olayın ardından Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Okan Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencisi 22 yaşındaki Canat Uyar ile diğer 2 yaralı, buradan Tuzla'daki Okan Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralıların durumlarıyla ilgili bilgi veren hastane yöneticisi Prof. Dr. İsmail Cinel ise "Bizim hastanemize 3 yaralı geldi. Durumları iyi, hayati tehlikeleri yok" diye konuştu.


En Çok Aranan Haberler